JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

HJ grupp C

Nästa grupp på tur är en HJ grupp, grupp C som innehåller lag från ett par olika distrikt. Sett till förra året så finns det ett par nya bekantskaper i grupp C, bland annat AIK, samtidigt som Sirius fått se sig flyttade till B-gruppen, i övrigt är det en relativt snarlik grupp. William Silvano, från Västerås IBF, är den som ger er svaren här!

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

I vår grupp tror jag att Västerås, Täby och Järfälla kommer vara de lagen som sticker ut lite extra.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Resten av lagen kommer nog att vara ganska jämna, så det är svårt att säga vilket lag som kommer att hamna i botten. Vi är fortfarande på en nivå där dagsformen spelar stor roll så ett mer otippat lag kommer säkert kunna ge de andra lagen tuffa matcher.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Simon Berg är bland dom bästa i hela Sverige och är utan tvekan gruppens bästa spelare. Han är lugnet själv nere på backen och gör sällan ett misstag. Som målvakt måste det vara oerhört tryggt att ha honom framför sig. Simon är inte bara bra bakåt utan han kan även vara stark framåt med sitt vassa skott och kliver ofta fram i avgörande situationer. Jag som har mött Simon kan säga att honom tar man inte bollen ifrån hur som helst och därför är han gruppens bästa spelare.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Om man får vara lite partisk så skulle jag tro att Pontus Zarins kommer täppa till ordentligt i målet. Det kanske inte är en jättestor överraskning att han kommer vara bra men om man ser tillbaka på säsongen han hade senast så var han riktigt bra. Nu när han tränar med ett allsvenskt lag så utvecklas han otroligt mycket. Annars brukar Täby ha en hel del bra spelare så det gäller att ta reda på vilka som ser vassa ut. Nu när det är dubbelmöte så får man titta vilka man behöver hålla extra mycket koll på tills nästa match.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Matchen jag ser framemot mest måste därför bli den mot Täby, vi höjer oss ofta när vi möter bra lag och Täby är definitivt ett. Jag tror det kommer att bli en jämn match med mycket känslor, precis som det ska vara!

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Lag som kan överraska skulle väl vara skälby om dom lyckas få ihop ett starkt lag och beroende på hur många som stannar osv. Annars har jag hört att AIK ska göra en nysatsning där dom eventuellt kan locka till sig spelare. Allt beror på vilka spelare som stannar/kommer, isf kan nog båda dom lagen överraska.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Tycker det finns några grupper som jag tror kan hålla högre kvalité än våran grupp men också några som håller lägre. Men jag tror absolut att något lag från våran grupp kan gå långt.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Jag har inte jättebra koll på de andra spelarna men en kille som kan springa mycket och jobba hårt för laget tycker jag det behövs mer av. Vi skulle behöva någon till slitvarg tycker jag.

Ni har lyckats knyta till er duktiga spelare i form av Berg och Zarins bland annat. Självklart har A-lagets avancemang en viktig betydelse. Hur viktigt var avancemanget för att ni som juniorlag och förening ska kunna utvecklas?

Att Berg och Zarins kommer över är otroligt viktigt för oss. Även fast dom mesta dels kommer att hålla till i a-laget så innebär det att vi kommer locka till oss fler spelare till juniorlaget. Nu står det ju bestämt att skälbys 99 lag kommer över. Det betyder att vi kommer ha ett samarbete underifrån men även att spelare från våran akademi kan få komma upp och känna på a-laget.

Uppe hos er finns det relativt många föreningar på liknande nivå som ökar konkurrensen. Vad är det du tycker ni gör extra bra hos er som kan göra er förening mer attraktiv?

Skulle vilja säga att den här frågan hänger ihop med den innan, vi kommer att kunna ha otroligt bra samarbete lagen imellan då tränarna hela tiden pratar med varandra och kan använda spelare på högre nivåer för att få oss att utvecklas. Vi har också mycket bra spelare som ökar konkurrensen vilket bidrar till bättre träningar.

Vi önskar William och hans Västerås lycka till under kommande säsong!

Nästa grupp som presenteras är en DJ-grupp.

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar