JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

DJ grupp B1

I Stockholm så ser upplägget någorlunda annorlunda ut jämfört med de övriga grupperna. Lagen i Stockholm och runtom, är indelade i grupp B1 samt B2, där man ställs mot lagen i sin grupp två gånger samt att man spelar en match mot lagen i den andra B-gruppen. Virve Bjerkefeldt, återfinns i Bele Barkarby och är den som ger er B1-gruppen.

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

Jag tror att det blir en tuff grupp med jämna matcher och att det i slutändan kommer vara vi och Täby som slåss om gruppsegern. Både vi och Täby har en bred 99-kull med stark spets, Täby har även några duktiga 98or att fylla på med.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Jag vet inte hur det ligger till med nyförvärv, men om det ser ut som förra säsongen så tror jag att Hässelby och Djurgården kommer att hamna i botten. Inte för att de är dåliga utan för att de har så tunna trupper och saknar spelare som kan kliva fram i viktiga matcher.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Jag skulle säga att det är Frida Svan från Älvsjö, en spelare med mycket fart, bra teknik och en riktigt bra målskytt.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Jag tror att det blir Sofia Enerstad från Bele Barkarby. Hon är en stark back som är bra på att täcka boll och lyckas bryta in och komma till avslut. Hon har även en blick för spelet och lyckas producera en hel del poäng.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Det är nog matchen mot Täby, vi har varit rivaler sen vi var små och det är alltid tuffa och jämna matcher. Om man kollar utanför B-gruppen så skulle det vara kul att få möta RIG.

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Jag tror att Ackers har chans att överraska nu efter deras ihopslagning med Vaxholm. Ackers har alltid varit bra men även de har en tunn trupp och nu när den har fyllts ut så tror jag att dom kan leverera bättre. Jag har aldrig mött Vaxholm så därför är både laget att spelarna okända för mig.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Jag tror att grupperna är ganska jämna och att det finns lag i alla grupper som kan gå hela vägen. Samtidigt känns det som att både B1 och B2 gruppen känns lite svagare om man tittar över hela grupperna och inte bara topplagen.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Det skulle nog vara Frida Nilsson från Ackers. Hon är en väldigt kvick back med bra handleder som vågar utmana mycket. Dessutom är hon rightare och har ett vasst skott.

Ni tillhör som sagt B1-gruppen där ni kommer spela två matcher mot lagen i er grupp, samt en match mot lagen i grupp B2. Ett annorlunda upplägg. Vad tror du skiljer de två grupperna mot varandra?

Jag tror att i B1 gruppen känner lagen varandra väl sen tidigare möten i stockholmsserierna, medans B2 gruppen kommer vara intressantare och inte lika förutsägbar eftersom att det är två lag från sörmlandsserien med. Det känns också som att B2 gruppen är snäppet vassare.

Många ser grupp C som dödens grupp, samt även grupp D som en stark grupp. I ett slutspel, tror du att det finns risk att övriga lag underskattar lagen från B-grupperna då dessa inte varit lika omtalade?

Det är klart att finns en risk att stockholmslagen blir underskattade. Min åsikt är att anledningen är att 98-serien har varit svagare än övriga årskullar i Stockholm och att stockholmslagen (bortsett från Huddinge) inte har levererat så bra på tidigare SM och liknande.

Det är inte så vanligt att man spelar som underårig i Stockholmslagen eftersom att det finns så många spelare. Detta gör att de 99or och 00or som kliver upp och spelar i JAS är relativt okända för andra lag och kan därför överraska.

Vi önskar Virve och hennes Bele Barkarby lycka till kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar