JAS-bloggen
Okategoriserade

Ny förbundskapten!

Ett ämne som berör JAS-spelarna otroligt mycket (nåväl, för de flesta) är U19-landslaget, ett omdebatterat ämne som nu har fått ett nytt namn tillsatt. 97:erna är näst på tur och efter det följer ett nytt VM där 98:erna kommer representera Sveriges färger. Tidigare förbundskapten Fredrik Holmgren, avgick tidigare under våren efter debaklet där man missade medaljerna helt. Sista uppgiften blev att ta ut en sommartrupp, även den relativt omdebatterad på många håll och kanter.

Nytillsatt förbundskapten är Markus Puskala, en herre som har många års erfarenhet som tränare på en mängd olika nivåer, han har bland annat varit assisterande i Storvreta till Magnus ”Binge” Jäderlund, samt ansvarat för distriktslaget flertalet gånger om. Det börjades kännas allt mer som att förbundet drog ut på frågan, innan namnet släpptes. Frågan är om det av någon konstig anledning var medvetet, högst osannolikt dock då jag inte ser några fördelar med det, eller om det helt enkelt var så att man fört diskussioner med andra namn, som i slutändan ej givit resultat. Processen borde varit igång sedan länge och att man hade Puskala som första val och fick klart honom först nu, det känns inte särskilt troligt.

Till sin hjälp får han Patrik Edgren, en riktig AIK-profil, som spelade SSL för ett par år sedan, för att sedan ta över som tränare i AIK, där han huserat senaste två åren. Han är fortfarande aktiv som spelare i divison 2, Rotebro eller liknande om jag inte missminner mig, ett lag som han var med och spelade upp i division ett nu.

Båda herrar har skrivit på kontrakt över VM 2017, där de alltså kommer få basa över spelarna födda 1998, i det mästerskapet.

I övrigt så hoppas vi att herrarnas första insats är att skicka brev till Simon Berg, Martin Lehman, Albin Lundell, William Broberg och Jonas Wängefors, om dessa nu inte redan fått på senare tid?

Så, vad tror vi om den nya duon? Vilka övriga alternativ fanns? Hur bra är årskull 98 sett till vilka krav man ska ha på dessa två i kommande VM?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar