JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

HJ grupp I

Vi snäppar upp tempot lite och avverkar ytterligare en grupp, grupp I som innehåller lag från flera olika distrikt är på tur och det är Henning Ambring, nyförvärv i Lindås från Marstrand, som besvarar frågorna med bravur!

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

Först vill jag säga att årets jas kommer bli grymt kul tror jag. Jag tycker att våran grupp, grupp I, är spännande & intressant. Kommer bli grymt kul att spela mot Pixbo & speciellt mot min tidigare klubbkompis Linus Svahn som är en fantastisk innebandyspelare & DN bra kompis. Jag har inte koll på de andra lagen i våran grupp så tror till en början att Lindås & Pixbo kommer ligga i toppen i gruppen. Men där Warberg kan utmana.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Eftersom jag inte vet något om de olika lagen i gruppen så är det väldigt svårt att gissa fram om vem som kommer ligga i botten. Det kommer bli spännande när vi möter de nya lagen & se vad de har för status.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Jag skulle säga att gruppens stjärna & bästa spelare är Adam Dahlqvist. Han är en bra person på både planen och utanför vilket gör honom till en nästan felfri innebandyspelare. Adam är en innebandyspelare som alla vill ha sitt lag & jag tror att det är han som kan avgöra om man går vidare eller inte i gruppen. Adam kommer att betyda väldigt mycket för Lindås i årets JAS.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

En väldigt svår fråga. På denna fråga har jag inget svar. Som sagt har jag bara koll på mitt egna lag & Pixbo och där jag tror att många spelare kommer blomma ut & spela grymt bra. Svårt att säga exakt.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Jag tror att alla vet svaret på denna fråga. Det är såklart när vi möter Pixbo. Det kommer absolut vara de två matcherna som kommer vara grymt kul att spela. Det kommer handla om blod svett & tårar. Matchen kommer ha allt skulle jag tro, det kommer vara två väldigt bra innebandymatcher där starka känslor kommer vara inblandat. Det ska bli riktigt kul.

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Om det stämmer att Mölndal & Lindome ska slå ihop med varandra tror jag att de kan överraska och komma högt upp i tabellen men inte ända upp till toppen. Jag tror inte att de har det extra lilla krutet som kan göra att de går vidare.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Jag skulle säga att det finns andra grupper som håller högre kvalité än våran grupp. Men jag tror att det handlar om vad det är för match. Jag skulle säga att det är väldigt blandat i våran grupp vilket gör att kvalitén är till & från. Men jag skulle säga att kvalitén i gruppen är bra.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Jag har en absolut favorit som jag skulle vilja ha i mitt egna lag & det är Linus Svahn. Vi två har spelat i Marstrand tillsammans i några år och där vi båda denna säsongen valde att byta lag. Jag tycker att Linus är en fruktansvärt bra innebandyspelare som är en riktig målgörare & framspelare. Han är en väldigt bra person på både planen & på utsidan. Han skapar en bra lagkänslan på ett bra sätt vilket är viktigt för att kunna vinna stora turneringar & serier. Hoppas i framtiden att man någon gång kommer få lira med honom igen.

Du är ny i laget inför den kommande säsongen, men har varit med och kört med laget en tid nu, samt deltagit i Axa-cup med laget. Vad är största skillnaden rent förenings och lagmässigt jämfört med din tidigare klubb?

Jag tycker att det är en väldigt stor skillnad på lindås & min tidigare klubb Marstrand. Lindås är en mycket större förening än Marstrand eftersom de har både tjej & pojklag. Sedan har också lindås ett väldigt bra a-lag vilket betyder mycket för klubben. Jag skulle säga att lindås som förening är mer insatt än Marstrand och förstår mer vad spelaren vill med sin innebandykarriär vilket är väldigt mycket etc. Sedan tycker jag att det är en väldigt skillnad på tränarna i lindås & Marstrand där det är mer seriöst i lindås. De vill att man ska utvecklas som spelare vilket jag känner att jag redan har gjort. Jag känner att jag har blivit bättre både fysiskt & psykiskt som person.

Lindås har haft relativt stor omsättning på spelare på juniorsidan inför den kommande säsongen. Sett till de spelarna som försvunnit, jämfört med ni som tillkommit, vad skiljer rent spelmässigt och kvalitemässigt mellan dessa spelarna anser du?

Förra året var Lindås väldigt bra i JAS & kom väldigt långt. De spelarna som lämnade är grymt bra spelare & som tillför mycket i det laget de spelar i. Sedan har lindås fått två stycken nya stjärnspelare, såsom Adam & Kalentun som är två stycken fantastiska innebandyspelare som efter de jag har sett har minst lika höga kvalitéer än de som lämnade, om inte högre.

Vi önskar Henning och hans Lindås lycka till kommande säsong. Matcherna mot Pixbo lär slå högt och kan ni se dom, SE DOM!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar