JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

DJ grupp A

Som utlovat, så kommer varje JAS-grupp, både på HJ och DJ-sidan, analyseras lite extra ingående. En slumpvis utvald spelare i varje grupp kommer besvara ett par enkla frågor, samt någon mer ingående och specifik fråga. Tanken är att samtliga intresserade, oavsett om du är superinsatt, eller precis börjat följa innebandyn, ska få en grundlig koll på gruppen, dess lag, spelare och lite mer därtill.

Först ut är DJ grupp A, en grupp som ingen mindre än RIG:s egna Tova Eriksson kommer ge oss!

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

I vår grupp tror jag att det kommer att vara Sundsvall, Örnsköldsvik och vårt RIG/Röbäck-lag som kommer slåss om topplaceringarna! Det är lag som jag tror har stor bredd men även vassa spetspelare som kan avgöra!

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Jag tror på en jämn serie med fartfyllda matcher, hoppas och tror inte att något lag ”halkar efter”.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Finns många riktigt bra spelare värda att nämna, två av dem tycker jag är Ellen Bäckstedt, RIG och Myra Aggestål, IKSU. Ellen är både en riktig lirare och en farlig målskytt och kommer nog bidra med mycket till RIG, och Myras fina framspelningar imponerar mycket på mig.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Hmm… Kanske inte är en så stor överraskning för många men jag tror att RIG:s Sandra Svärd kommer kliva fram ordentlig!!

Vilken match ser du fram emot mest och varför?

Ännu vet jag inte hur mycket jag (eller någon annan 98a i vårt lag) kommer att spela i JAS. Stommen i vårt JAS lag kommer att vara våra ettor, alltså 99orna. Och 98/97 spelar i div 1. Sedan kommer 98or vara med och fylla på vissa matcher i JAS. Detta är alltså tanken men man vet ju aldrig hur det blir under säsongen. Men om jag bara skulle få spela en match skulle jag vilja möta Sävar/IKSU! Jag tycker alltid att matcherna mot IKSU är roliga! Jag har flera klasskompisar och bekanta där och det är alltid lite extra kul! Ska det bli kul att se vad Sävar har för spelare och hur farliga dessa lag blir tillsammans!

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Som sagt tror jag att Ö-vik kommer att vara med i toppen i gruppen och de har bra chans att överraska ordentligt. De är duktiga men det är säkert inte många som tippat dem som kandidater till segern.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Jag tror att det är ganska jämn nivå på grupperna, men att två stora favoriter som Hagfors och Rönnby är i samma grupp är såklart tufft för de övriga lagen i deras grupp.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Myra Aggestål. Som sagt, en spelare jag tycker håller hög klass, med sin fina teknik och känsla för passningar vore det kul att få spela med henne!

Ni har som sagt ett kombinationslag med Röbäck för att ni ska kunna deltaga i två seriespel. Vad tycker du om samarbetet och vilka fördelar ser du med det?

Jag tycker det är bra att vi kan sammarbeta och hjälpa varandra för att kunna delta i två serier och kunna spela på fler nivåer. Jag tycker det är jättebra, fler får möjlighet att spela SM serier. Och så är det kul att spela med nya spelare/ledare och att lära känna nya innebandykompisar.

Tidigare år har de nya eleverna på RIG kastats in i division ett spel, i år blir det mer av ett ”mellansteg” för en del av dem med JAS innan. Vilka fördelar ser du med detta för de nya eleverna?

Det blir ett ännu bättre upplägg tycker jag, där kan framförallt de nya spelarna förmodligen kunna ta mer plats på planen och våga mer än vad de hade gjort om de kom rakt i in i div 1! Jag tror JAS blir en rolig och motiverande serie att spela i och nu kommer vi ha både JAS och div 1 som alternativ för spelarna i vårt lag och det är en stor fördel.

Vi tackar Tova för inblicken i grupp A och önskar henne och hennes lagkamrater lycka till under den gångna säsongen.

Tanken är att grupperna kommer presenteras varannan dag, håll utkik!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar