JAS-bloggen
Listor

5 bästa DJ-värvningarna!

Tidigare under sommaren presenterades en lista med de fem bästa värvningarna på HJ-sidan för JAS-lagen, en lista som jag kommer försöka uppdatera och utveckla närmare inpå säsong. Även på DJ-sidan har det varit en viss aktivitet, inte lika påtagligt av det man snappat upp, men här kommer ett par värvningar som skulle kunna kvalificera in på en lista.

1. Sara Dahlström, från Djurgårdens IF till Karlstad

Trots sin unga ålder, redan nu provat på SSL-spel, levererat poäng i flertalet olika serier och divisioner och kommer bidra med klass och även rutin från tuffa matcher. Kommer på sikt säkerligen bli en riktigt bra värvning för Karlstad i SSL, men kommer redan nu vara en nyckelspelare för Karlstad i JAS, vilket lär behövas i deras tuffa grupp.

2. Ellen Bäckstedt, från FBC Kalmarsund till RIG Umeå IBF

En av de nya eleverna på RIG kommande säsong, som även hon hunnit med mycket trots sin ålder. Är en duktig forward med näsa för poäng, som jag senast bevittnade under SDF-SM i Linköping. Fått fina lovord redan av sina nya lagkamrater och kan bli en obehaglig överraskning för många av lagen kommande säsong. I och med att RIG anmält ett kombinationslag och det i nuläget verkar osäkert om hur deras 98:er ska matchas exakt i JAS så kommer 99:erna kastas in i hetluften direkt. Räkna med att Ellen lär leverera poäng från start och göra allt för att RIG/Röbäck ska avancera.

3. Emma Clarin, från RIG Umeå IBF till Pixbo Wallenstam IBF

Pixbo som tog dubbla medaljer under fjolåret och har något riktigt bra att bygga på. Offensiv kraft finns i uppsjö och bakåt finns bland annat Stifanos, men nu får man in en riktigt bra back som kan bidra med en hel del kvalité och lär säkerligen bli bättre ju längre säsongen går.

4. Frida Svan, från Huddinge IK till Älvsjö AIK

Var en av de som imponerade mest på mig under SDF-SM, i ett Stockholm som hade ett relativt misslyckat mästerskap annars. Stabil center, med bra fart och teknik samt bra kvalité i det offensiva spelet där hon likväl kan avgöra med både skott och passningar. Kommer ha en nyckelroll i JAS-spelet, beroende på hur mycket hon spelar.

5. Alexandra Terner, från GS 86 till RIG Umeå IBF

Väljer ytterligare en spelare till RIG, då det är hög kvalité överlag på den kullen som nu ansluter till hösten. Även Terner är en forward som besitter en förmåga att lasta in poäng, förra året snittade hon mer än två poäng i divison två och var även med och tog guld i SDF-SM med Värmland. Terner besitter även en vass teknik och kan säkerligen bjuda på lite innebandygodis uppe i de norrländska trakterna. Paras hon ihop med Bäckstedt så kan det bli en riktigt farlig duo som sätter skräck i de flesta.

Så! Som jag nämnde högre upp, mindre aktivitet på damsidan, det har nog att göra med att det ”värvas” mindre, samt att hemsidorna uppdateras mindre frekvent. Att ranka DJ-spelarna, som man sett mindre av, är svårare, men detta är samtliga spelare av riktigt hög kvalité som man inte kan undgå att missa. Tre av dem är även födda 1999 och kommer därmed ha två år på sig att försöka vinna ett guld i JAS.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar