JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Röster i landet om HJ-grupperna

Precis som med DJ-grupperna så har jag varit i kontakt med tränare, profiler och även ett par spelare, som fått uttala sig lite kort om grupperna och deras förväntningar. Även här har vissa valt att vara anonyma.

Grupp A: Urban Karlsson, klubbdirektör samt SSL-tränare i IBK Dalen

Jag tror att Umeå City kommer att överraska mycket. De har bl a värvat tre spelare från från vårt jas-lag: Gustav Rönnholm, Felix pihlajaama och Oskar marklund. Alla tre var ordinarie på två femmor hos oss.

Seriens största stjärna tror jag kommer vara Anton Åkerlund från IBK Dalen.

Grupp B: Jonas Boväng, tränare IK Sirius IBK

Gruppindelningen ser mycket spännande ut. Bra för Uppland. Det kommer vara många derbyn och det är bra för att väcka intresset för Juniorinnebandyn. Jag hoppas att vi föreningar kan hitta ett samarbete så hallarna blir fullsatta, oavsett vilka som möts. Alltid roligt att möta lag som man inte möter alltid. Alla dessa lag har vi mött genom åren. Så måste jag säga vad man saknar, så är det en sliten hall en torsdagskväll ute i en förort i Stockholm. Gruppen är jämn och det kommer den vara in i det sista. Kvalitén på gruppen kommer vara som alltid. Det kommer skifta från match till match. Unga spelare håller inte en jämn nivå hela tiden, så det handlar mer om den biten. Helt omöjligt att dra fram botten eller toppen i detta läge och denna tidpunkt. Kan ge dig ett svar efter 3-4 omgångar av Juniorallsvenskan.

Men ett lag som kommer vara en obehaglig överraskning är Håsta IBK. Den attityd och det raka spel dom besitter är jobbigt att möta. Det är fysiskt, dom smäller på och dom är häftiga. Dom kommer ta många poäng hemma. Spelare som kommer ta ett stort kliv är våran Mattias Jansson som kommer ha träningsmiljö i SSL. Sedan tror jag att en spelare som Fredrik Hermodsson målvakten i Storvreta IBK kommer ha en viktig roll. Rasbo IK har flera duktiga spelare. En favorit är Emil Johansson 98:a. En slitvarg och grymt bra på att vinna boll och stå rätt i slottet. Förväntningar för våran del är kort och gott att vi tränar för att tävla, med den utgångspunkten så vill vi vinna varje match vi ställer upp i. Men förväntningarna mina kommer hänga ihop med dom målsättningarna spelarna sätter tillsammans.

Grupp C: Anonym innebandyinsatt människa från Stockholm

En grupp som påminner mycket om förra årets C-grupp, dock en del nya bekantskaper. Många skulle ranka Skälby högt, oklart dock hur Skälby får ihop det då de ryktas om massflykt. Västerås kan bli farliga om man får tillgång till Berg och Zarins varje match, men lär säkerligen få se sig utan dessa någon/några matcher med. Svårt att ha en uttalad favorit, gruppen känns jämn och lag som Järfälla, Västerås, Täby kan bli i topp, och Skälby (om de får ihop något). Att AIK gör en nysatsning är otroligt kul att se, spännande att följa om de lockar till sig några spelare. Rätt väg att gå är det nog med tanke på deras ekonomiska problem och man behöver fylla på underifrån inom ett par år!

Att Berg är gruppens värvning och en av de mest sevärda är inget att snacka om, bara han kan vara värd inträdet i sig.

Grupp D: Jojjo Ahlroth, spelare i Salems IF

Tror det kommer bli en jämn grupp. Där Djurgården kommer ligga i toppen och kriga med oss i Salem. Sen har jag inte jätte koll på alla lag förvisso men Stockholmslag är alltid svåra. Botten lag tippar jag på Sköndals. Någon man ska ha koll på är Simon götz som jag tycker är Sveriges bästa och kommer ha stor betydelse för sitt lag!

I mitt lag annars har jag såklart min radarpartner Wille Broberg som jag tycker är en av grabbarna som sticker ut!

Grupp E: Emil Lundmark, spelare i IBF Örebro Ungdom

Gruppen är enligt mig en väldigt rolig grupp. Jag tycker Hagfors får se sig själva som stora favoriter, bra resultat från tidigare år & 97 kullen ser också bra ut. Sjöstad (Karlstad) gick vidare förra året med ungefär samma trupp får ses som en favorit också. Sen tror jag faktiskt Lillån kommer ha den bästa truppen på pappret. Bra spelare på många positioner samt nyförvärven Max Norstedt & Linus Grääf är duktiga spelare. Max borde absolut vara en kandidat till U19 landslaget. Sen tycker jag Örebro på pappret har en bra spets men saknar lite bredd i truppen, men kan också vara en kandidat som utmanar. Övrigt så är KFUM Örebro nya i JAS och det ska bli intressant och se hur dem fått ihop gruppen.

Intressanta spelare som Isak Wessman, Erik Toivanen, Viktor Ling finns i gruppen och Per Holmblad i Lillån & Olle Åhman, Viktor Nordén är enligt mig spelare som tillhör spetsen av spelarna!

Grupp F: Emil Höög, spelare i FBC Linköping

Skulle väll säga att vår grupp inte är någon utav topp grupperna och att det kanske är vi i Linköping tillsammans med min förra klubb Nykvarn som ska ses som favoriter. Sen utmanare ser jag nog att berg är och att det tillslut kommer att stå mellan dessa tre lag. Man får dock inte glömma bort att Katrineholm har väldigt klurigt golv och det kommer kunna sätta stopp för många lag och främst för dem som verkligen försöker spela innebandy.

Indelningen tycker jag väl förövrigt är bra då det inte är alldeles för långa resor men fortfarande en bra blandning mellan 2 distrikt så det blir lite nya lag att få möta för dem flesta. Får även inte glömma bort att det alltid blir ganska mycket hets och lite känsla mellan berg, Linköping & KFUM.

Grupp H: Francisco Haraldsson, tränare Jönköpings IK

Jag tror vår grupp kommer bli delad i två delar. En topp- och en bottenstrid. Lag som vi, Fagerhult, Fibken, Hovslätt och Vöikers kommer slåss hårt om det. Craftstaden kan jag inte så mycket om så vågar inte uttala mig. Så dem kan nog bli en riktigt överraskning. Jag hoppas att det blir en grupp där alla vi spela innebandy och inte backa hem två meter bakom mittlinjen. Det finns ju bra med kulturrika lag i vår grupp . Vimmerby, Färjestaden och Hovslätt bland annat, som plockat fram elit- och landslagspelare under de senaste 15 åren. Vi själva kommer vilja bygga vidare på det vi skapat och nu har vi en grupp killar där nästan alla redan kan försvarsspelet, så vi hoppas vidare utveckla det och bygga vidare på vårt anfallsspel.

Grupp H: Fredrik Svensson, tränare Partille IBS

En lite märklig blandning av lag. Kul med Lockerud, hade dock gärna sett både Lindås och Pixbo i vår grupp. Floda/Lerum gör något spännande med en ordentlig satsning med Sladky som tränare. IBF tappar sin 96-årskull som blir svår att ersätta. Herrestad har jag inte en aning om, men en ny bekantskap som ska bli kul och möta. Zenith har bra på g underifrån i en stor klubb. Deras bästa lämnade dock för Pixbo, kan bli en klurig utmanare. Marstrand tappade sin stjärna till Pixbo. Linus Svahn. Henning A gick till Lindås. Kan bli tufft för Marstrand denna säsongen. Partille tappar chefen Lennheimer längst bak och även sina fältherrar Sergård och Petersson. Hur man löser centerproblemet kommer bli avgörande. Något sämre kvalité på laget kommande säsong. Stenungsund tuffar på i sin egen regi och kan bli en utmanare. Sävedalen, ja de är väl den svenska SIU-modelen som säger att alla ska få vara med. Håller inte nivån och har dessutom tappat sin bästa till Lerum i form av Simon Jenssen. Duktig målvakt i Widen.

Grupp J: Marcus Magnemyr, spelare Lindås IBK

örsta intrycket av gruppen var mycket positiv, skit roligt att hamna i samma grupp som Pixbo. Ska blir roligt att få möta sina gamla lagkamrater i två heta derbyn. Sen va det lite nya lag som inte har så bra koll på men det ska gå bra i matcherna också.

Såklart kommer Pixbo vara ett lag som kommer ligga högt upp i tabellen och alla kommer ha stor respekt för. Sen har jag inte så bra koll men det känns som att Halmstad kommer ligga i botten när serien är över.

Det ryktas om ett sammanslagning mellan Lindome och Mölndal och om detta stämmer och de får vissa bitar att falla på plats tror jag det kan vara ett lag som kan överraska och ligga ganska högt upp i tabellen.

Adam Dahlqvist kommer göra sin första JAS säsong och jag tror alla vet vad han besitter för egenskaper. Så jag tror Adam kommer visa vad han går för och hjälp oss att nå en slutspelsplats.

Grupp J: Anonym insatt Skånebo

En riktigt härlig grupp, liknande fjolårets, men in med ett topplag i form av Åstorp som genast får ta på sig favoritskapet. Åstorp och FCH ska göra upp om förstaplatsen, med talangfulla Skurup och Höllviken som de två lagen jag tror kommer skugga bakom. Malmö borde vara ett mer drivande lag, men har lite svagare kullar nu och har tappat en av sina mer duktiga spelare till Malmhaug.

Två Munka-Ljungby spelare in till gruppen i form av Joel Skog och Simon Nilsson, kul att gruppens kvalité höjs ännu mer. I övrigt så ska det bli intressant hur Åstorp matchar sina ”stjärnor” med tanke på att många av dem spelar ordinarie i Allsvenskan, där man under fjolåret var nykomlingar och nu borde dessa kunna ta för sig mer. Väljer man att vila spelare emellanåt, eller matchas dom för hårt? Hoppas många här nere i Skåne tar sig till matcherna och skapar intresse kring denna härliga grupp. Jag som åskådare kommer ha höga förväntningar åtminstone!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar