JAS-bloggen
Intervjuer

Alexandra Terner blir ”RIG:are”

Först ut var Isac Lindblad, ytterligare en spelarintervju med en ny RIG-elev var utlovat och här kommer den! Det är ingen mindre än Alexandra Terner från Värmlandsskogarna som kommer flytta upp till Umeå och utveckla sina kunskaper.

Flyttlasset går upp till Umeå nu kommande tre säsonger. Vad fällde avgörandet för beslutet? RIG är stället i Sverige där man får bäst förutsättningar att utvecklas som spelare och individ. Vad har för förhoppningar på verksamheten och upplägget?

Jag vet att det är en bra skola och jag vet att jag kommer få bäst individuell träning där och även utvecklas som människa. En annan sak som är väldigt bra är att jag kan sköta skolan på kvällarna då vi bara tränar dagtid. Jag har alltid önskat och viljat bli bäst, och jag tror att RIG kan ge mig en bra start på den vägen. Dessutom ska det bli roligt att få spela div. 1 och JAS, eftersom jag tidigare spelat div. 2. Det ska också bli väldigt kul att få träffa alla nya kompisar och antar att det kommer bli speciella vänskapsband för livet.

Vad tror du gör att just du har fått chansen att genomföra utbildningen och vad kommer du kunna bidra med där uppe?

Jag tror att jag blev uttagen främst för min teknik. Jag har alltid stått mycket med innebandyklubban hemma och övat in nya tricks. Det är nog min främsta egenskap. Jag tror också att jag kom med pga min vilja, jag vill alltid vinna och kämpar alltid tills sista minuten.Om man tänker på mig som ”människa” är det nog att jag är lätt att ha med att göra och är nästan alltid glad och positiv.

Som sagt, bäst förutsättningar för utveckling. Vilka utvecklingsområden ser du hos dig själv som du hoppas du kan förbättra för att göra dig ännu mer komplett som spelare?

Jag vill såklart förbättra min teknik ännu mer, men framförallt rörelsen utan boll. Om jag förbättrar detta och även min kondition tror jag att jag kan bli en bra innebandyspelare.

Ytterligare ett gäng duktiga och talangfulla tjejer kommer flytta upp och börja samtidigt som dig. Är det några som du känner till sedan tidigare och vet vad det för spelare?

Jag visste nästan vilka alla var redan första gången jag åkte upp. Vi har träffats på olika innebandyläger och cuper. Det är riktiga bra tjejer som kommer upp i år. Alla är snabba och har bollkontroll, jag tror vi blir farliga.

Är det någon speciell spelare som imponerat extra på dig under uttagningsprocesserna samt återträffen?

Jag tycker alla är riktigt grymma, men om jag skulle välja ut en så är det nog Ellen Bäckstedt. Jag spelade med henne på återträffen och det var bland det roligaste jag gjort. Vi hittade varandra hela tiden och hon var snabb och vann mycket bollar, även en riktigt duktig målskytt.

Till hösten startar även DJ-JAS, där ni kommer ha ett kombinationslag för att även kunna täcka division 1 spel samtidigt. Om vi börjar med DJ-JAS, vad har du för förväntningar på laget och vad tycker du om upplägget?

Jag tror det kan bli riktigt roligt att möta bra motstånd och inte alltid möta samma lag. Jag tror de här junior lagen kan bli riktigt vassa. Jag tycker det är kul att det startar något nytt inom innebandyn för tjejer.

Många ( även jag) håller er som en av favoriterna tillsammans med tex Pixbo, Hagfors och Karlstad ungdom (sjöstad). Vad tycker du om favoritskapet?

Det är kul och roligt att många tror på oss. Dock känner jag inte till röbäck så mycket men jag vet att vi 1or håller bra klass och jag hoppas att vi tillsammans ska kunna stå upp mot alla lagen.

Som sagt, även divison ett spel väntar. Vad kommer vara största skillnaden rent spelmässigt jämfört med dina tidigare erfarenheter från spel på andra nivåer?

Jag går upp en nivå i och med att jag spelade division två förra säsongen. Jag tror det blir stor skillnad på tempo i spel och rörelse, men det blir en rolig utmaning och jag känner mig redo för det.

Jag ser framemot hela flytten och att jag får ta del av de här 3 åren som väntar mig uppe på RIG.

Vi önskar Alexandra och hennes lagkamrater lycka till under kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar