JAS-bloggen
Intervjuer

Sara Dahlström blir ”värmlänning”

En av de övergångarna som gett mest eko runtom i landet på DJ-sidan är just Sara Dahlström som kommer återfinnas i Karlstad till hösten. Sara kommer tillsammans med sin syster flytta till Värmland där hon säkerligen kommer vara aktuell för SSL-spel, men självklart även JAS-spel. Sara rankas högt på juniorsidan som en av landets mest lovande talanger och kommer säkerligen bli en värdefull tillgång för laget. Såhär säger hon om sin övergång.

Under våren kom beslutet att Djurgårdens damer läggs ner. Först och främst, vad tycker du om tiden i Djurgården?

Tiden i Djurgården har varit jätte bra! Det har varit väldigt roligt och jag har lärt mig mycket under den tiden.

Som ung och extremt lovande för sin ålder så kan det knappast saknats erbjudande för din egen del. Varför blev det just Karlstad?

Karlstad blev de nog för att både jag och syrran fick bra erbjudande. Det är ett väldigt bra lag och verksamhet, vi har åkt och kollat och tränat med dom och de kändes jätte bra. Verkar som en väldigt proffsig klubb med just bemötandet, skolan verkar också väldigt bra så de känns bra. Så därför blev de just Karlstad.

Flyttlasset till Karlstad blir tillsammans med din äldre syster. Självklart en trygghet när det blir ny stad och liknande. Hur viktigt anser du att det är när det kommer till att ta ett beslut?

Det är väldigt viktigt att kunna ta beslut, ta nya utmaningar och stå för sina beslut.

Du kommer nu till en SSL-klubb som gör lite av en nysatsning. Vad hoppas du att ni kan uträtta kommande säsong och vad hoppas du själv kunna bidra med?

Jag själv hoppas kunna bidra med positiv energi på både plan och utanför, att försöka få speltid och bidra på de sättet.

Till hösten så blir det även premiär för DJ-JAS, en spännande nyhet där spelare födda senast 1998 får deltaga. Ni har ett lag anmält där i grupp C. Vad tycker du om den nya turneringen?

Jag tycker att den nya turneringen är väldigt bra, med just att de som är födda 1998 får spela. De verkar väldigt kul att de kommer bli som en serie och sedan slutspel till innebandyfesten.

Ni har lottats in i en svår grupp där flertalet av landets bästa lag och juniortjejer återfinns. Vad tror du om era chanser att plocka segrar i gruppspelet?

Jag tror att vi har väldigt bra chanser att segra i gruppen, vi har ett bra lag och hoppas att de går som vi vill.

Om du skulle få ge dig på en enklare tippning av gruppen, vilka lag tror du kommer tillhöra topp-3 och vilka kommer få se sig placerade i botten?

Jag tror att de kommer sluta såhär i gruppen. Topp-3 Sjöstad, Hagfors och Rönnby och de i botten tror jag kommer vara Arboga och Kristinehamn.

Som nyförvärv och omtalad superstjärna på juniorsidan i media är det lätt att få mycket fokus på sig. Hur hanterar du det på bästa sätt?

De är väldigt roligt att se om de kommer upp något på media såklart men försöker inte att tänka på de så mycket.

Vi önskar Sara och Sjöstad (Karlstad Ungdom) lycka till kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar