JAS-bloggen
Intervjuer

Från Dalen till Umeå City!

Många lag fortsätter vara aktiva under silly season och ett av de mest aktiva lagen hittills är Umeå City, som förstärkt med flertalet spelare från både Dalen och GUIF. En av spelarna som till hösten valt att spela för just Umeå City är Felix Pihlajamaa. Givet att då ta en koll med Felix om hans kommande säsong.

Många lag är just nu uppe i försäsongsträningar. Hur ser ditt/ert upplägg ut och vilken mängd ligger du/ni på?

Jag kör inte försäsongs träning med innebandylaget spelar istället fotboll. Men övriga i laget kör på med fys och något innebandypass. Tränar fotboll varje dag så det blir lika bra om inte bättre träning.

Om vi börjar med fjolårssäsongen så blev det slutspel i JAS, respass mot Runsten dock. Nu i efterhand, vad tycker du om fjolårsäsongen, succé eller anser du att ni borde gått längre i slutspelet för att kalla det succé?

Tycker att förra JAS-säsongen var väldigt bra och väldigt rolig. Vi gjorde det mycket bra som lyckades vinna våran grupp, tyvärr så var det respass direkt i åttondelen. Jag tycker med det laget vi hade att vi borde gått längre. Så bra att vi vann gruppen, mindre bra dock att vi åkte ut.

Du ingick i förstakedjan som levererade poäng i massor. Hur kommer det sig att just eran kedja då hittade såpass bra kemi?

Våran förstafemma gjorde väldigt mycket poäng och spelade oftast mycket bra. Det berodde på alla va duktiga innebandyspelare men tror också det berodde på att vi fick mycket förtroende av våran tränare. Sen så kände vi varann väldigt bra.

Du väljer nu istället Umeå City till hösten. Vad låg bakom beslutet att det blev ny klubb?

Jag väljer att byta till City för att jag kände att det skulle bli bäst för mig och min utveckling. Sen så vill jag gå långt i JAS och då känns City som det bästa alternativet.

Förutom du så kommer även Gustaf Rönnholm ta steget över, plus ett par spelare till som ansluter sig från GUIF bland annat. Vad är det just med Umeå City som gör det attraktivt för spelare att välja laget?

City har alltid haft en bra organisation och att spelare byter just nu kan jag tyvärr inte svara på.

Ert JAS-lag ser på pappret redan starkare ut och kan säkerligen ta mer poäng än förra året. Vad tror du om er JAS-säsong som kommer och era chanser att nå avancemang?

Vi har verkligen laget för att kunna gå långt i JAS bara vi får igång laget och kemin så kommer vi absolut kunna gå långt.

Vad har du för egen personlig målsättning med den kommande säsongen?

Personligen hoppas jag att vi ska gå längre än förra året. Hoppas att också att även fast jag spelade mindre matcher än de flesta att jag gör mer poäng än förra året.

Till sist, hur tror du det går för ditt gamla lag Dalen den kommande säsongen i just JAS och vad blir viktigt när ni ställs mot varandra?

Jag hoppas att det går bra då jag har många kompisar där. Tror dock att de får det tufft då de inte har så många spelare att använda sig av. Viktigt att hålla koll på spelare som Niclas Brohlin Ljung och Anton Åkerlund om han väljer att spela för Dalen. De två är absolut såna som kan avgöra matcher på egen hand.

Vi önskar Felix och Umeå City lycka till kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar