JAS-bloggen
Listor

Matcher vi ser fram emot kommande säsong!

Självklart så ser vi fram emot SAMTLIGA matcher i Juniorallsvenskan då hela turneringen genomgående har en härlig atmosfär vid de flesta matcherna. Dock finns det alltid matcher på förhand som man gärna lägger lite extra vid, matcher som det kommer snackas lite extra om.

RIG Umeå IBF – Umeå City IBF

Under fjolåret var Umeå mer ett ”nedre mittenlag” och ett lag som RIG bara skulle köra över, dock så påverkar ju det absolut inte derbykänslan ska tilläggas. Iår dock så har Umeå City ett starkare lag och matcherna kan ha stor betydelse för slutställningen i gruppen, därmed så blir dessa två möten ännu mer intressanta!

IK Sirius IBK – Storvreta IBK

Härligt derby! Förra året återfanns lagen i olika grupper, iår spelar de i samma grupp. På seniorsidan har det alltid varit ”storebror” mot ”lillebror” då med Storvreta i förarsätet. På juniorsidan är det lite ombytta roller där Sirius bygger på en stabil plattform och har varit ledande de senaste åren. Storvreta har värvat in spelare hejvilt under sommaren och räkna med att mötena lär dra folk och skapa intresse.

Salems IF/Telge SIBK – Djurgården IBS

Grupp D är ju en av ”dödens grupper” där kvalitén är hög och det finns många högintressanta möten. Huddinge-Farsta, en repris på vårens bronsmatch är självklart en toppmatch, men väljer ändå Salem – Djurgården. Två lag som iår satsar på nytt, Djurgården har plockat in flertalet spännande spelare som hör till Sverigeeliten på juniornivå och kryddar detta med ett par starka namn från Nacka Wallenstam. Salem uttrycker också en satsning, som bekräftas i och med värvningar av Ahlroth/Broberg. Det nystartade samarbetet med Telge gör knappast saken mer ointressant och det ska bli spännande att se dessa två juniorsatsningar mot varandra!

Lillån IBK – IBF Örebro Ungdom

Hagfors – Örebro hade nog många även velat se här, speciellt med tanke på historiken som finns mellan de två lagen sedan ett par år tillbaka, dock har Lillån ett intressant lag kommande säsong som man kombinerat med härliga nyförvärv och derbyt lär bli än mer intressant kommande säsong. Sänker Harrysson sitt gamla lag?

Pixbo Wallenstam IBF – Lindås IBK

Två högintressanta lag som har genomgående riktigt bra kvalité. Om inte det skulle räcka för sig att få se två bra lag göra upp, så förstärks känslorna i och med att tre spelare från Lindås numera återfinns i Pixbo. Extra spännande att se hur Sannerholm, Falk och Salomonsson levererar och om det blir ett kärt återseende?

Borås IBF – Fristad GOIF /Rydboholms SK

Många tycker säkerligen att just detta valet är konstigt, men det är två nykomlingar i JAS kommande säsong (Borås har varit med förut) som lottats in i samma grupp. Mötena kommer ha derbykaraktär och ett JAS-möte är precis vad staden behöver. För mig som är van att möta lagen mot Borås så vet jag om att möten har tendens till att bli ganska hetsiga och även om kvalitén i dessa matcher kan variera så lär inramningen inte kunna klagas på.

Åstorp/Kvidinge IBS – FC Helsingborg

En lottning som nog gjorde många lyckliga, då de förra året återfanns i olika grupper, men äntligen så blir detta ”monstermöte” av. Två av både Skåne, men även landets duktigaste juniorlag som lär bjuda på hög klass rakt igenom. Båda lagen har även varsitt nyförvärv från Munka Ljungby som kommer ställas emot varandra. Blir det Skog med Åstorp eller Nilsson med FCH som går vinnande ur striderna? Tror att dessa möten kommer avgöra vem som vinner gruppen, därav blir det än mer fokus på matcherna.

Vad tycker ni? Någon speciell match ni ser fram emot? Något speciellt möte som innehar extra rivalitet och brukar smälla högt?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar