JAS-bloggen
Intervjuer

Emma Clarin tillbaka i Göteborg

Efter ett år uppe på RIG så har duktige backen Emma Clarin valt att flytta hem till Göteborgsområdet igen, denna gången blir det spel i Pixbo IBF, division ett och JAS och en spännande utmaning. Emma kommer tillhör toppskiktet av backar i sin JAS-grupp och gör Pixbos redan starka lag, ännu starkare. Såhär säger Emma om beslutet att flytta hem, kommande säsong och vilka man ska hålla ögonen på i JAS-spelet!

Tillbaka i GBG-området igen efter ett år på RIG. Hur gick tankarna innan du tog beslutet att flytta hem?

Tankarna angående att flytta hem snurrade runt i mitt huvud otroligt länge och självklart var beslutet otroligt tufft att ta, men jag övervägde fördelar och nackdelar säkert 100 gånger om och till slut kom jag fram till att Göteborg passar mig bäst.

Vad tar du med dig från året på RIG, vad tycker du att du har utvecklat?

Först och främst måste jag säga att man på RIG utvecklar kvalitéer både på och utanför plan, man växer alltså både som person och innebandyspelare, men jag antar att ni är mest intresserad av de som har med innebandyn att göra. De framsteg som jag tycker är mest tydliga där är snabbare spelvändningar, att stå upp på min motståndare samt att jag blivit starkare.

När du lämnade för RIG så spelade du i Lindome, nu blir det istället Pixbo. Vad var det som lockade med just Pixbo?

Lindome kommer alltid vara som ett hem och en familj för mig trots att det inte ens är min moderklubb, men det skulle ändå kännas som ett steg bakåt i min utveckling att gå tillbaka till div2. Det som lockar i Pixbo är alltså spel i Div1, ett otroligt starkt JAS-lag och massa härliga tjejer som jag redan har bra kontakt med. Dessutom finns det ju SSL-lag inom föreningen som självklart är ett mål för framtiden.

För de som inte har riktigt lika bra koll på dig, vad för typ av spelare kommer Pixbo få in i form av dig?

Pixbo kommer att få in en fartfylld back som älskar att utmana sin motståndare och följa med upp i anfall. En spelare med ledarkaraktär som gärna styr och ställer en del på plan och förhoppningsvis bidrar med mycket positiv energi till laget!

Nytt för kommande säsong är DJ-JAS uppläget, vad har du för tankar kring den nystartade turneringen?

Jag tycker att det är superkul, ett bra upplägg! Bra att de satte maxåldern vid 17 så att vi 98or slapp gå miste om ännu en grej. Egentligen förstår jag inte varför det inte funnits för tjejer tidigare då killar spelat samma turnering i flera år, men jag har dålig koll så skall inte uttala mig för mycket angående detta.

Pixbo hade ett extremt lyckat år på DJ-sidan förra året och därmed stora förväntningar kommande säsong. Vad tror du om er säsong i JAS-spelet och vad kommer krävas av er för att nå slutspel och ännu längre?

Jag tror självklart att vi har stora chanser att gå långt, vår trupp är riktigt stark! Först och främst krävs det att vi håller oss skadefria och kan genomföra samtliga träningar så att vi hinner spela ihop oss. Jag kan däremot inte svara på vad som saknades för att Pixbo skulle vinna finalen i F16 i våras och vad vi då skall göra bättre denna säsong, tycker laget har/hade allt egentligen.

Om du tittar på den grupp ni har lottats in i så är det nästintill bara lag från Göteborgsområdet som du säkerligen har relativt bra koll på. Vilka lag i gruppen tror du kommer tillhöra toppen och vilka återfinns i botten?

Som sagt så tror jag ju verkligen på oss, så jag måste placera Pixbo i toppen. Andra lag som kan hittas där skulle kunna vara Partille, Warberg och Lindome. Lindome underskattas allt för ofta men jag om någon vet ju att de utgör ett seriöst hot. Vad jag vet så har Warberg många duktiga 99or som skulle kunna ställa till det för oss och Partille har och har alltid haft en riktigt vass första kedja.

Vilka spelare i ditt eget lag, men kanske även i övriga lag, tycker du man ska hålla ett extra öga på under matcherna?

Frida Ahlstrand och Josefine Wålinder är ju förmodligen ganska självklara för alla, men man skall inte glömma bort att vår trupp är stark över lag. Linnea Wall, målvakt i Lindome är otroligt duktig men har tyvärr inte uppmärksammats speciellt mycket vilket jag tycker är fel. Om man ser till matcher bortom Göteborgsområdet så finns det flertalet riktigt vassa spelare i årets RIG-lag. Tova Eriksson, Lovisa Hedin och Ellen Bäckstedt för att nämna några. Även Rönnby har ju starka namn i form av Jonna Sjöberg och Isabelle Rydell.

Vi önskar Emma och Pixbo lycka till kommande säsong.

Mer kommer!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar