JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

DJ-JAS grupperna och korta kommentarer!

Som tidigare utlovat så kommer jag även försöka få med ett par inlägg kring det nystartade DJ-JAS konceptet. Det ska redan nu påpekas att jag inte riktigt är lika påläst kring damjuniorinnebandyn, men ett par tippningar, intervjuer och lite mer därtill kommer jag försöka få till. Först ut nu är grupperna samt en kortare kommentar om varje grupp!

Grupp A

Gullänget – Kroksta IBS

IBF Dalen

RIG Umeå IBF/ Röbäcks IF

Team Thorengruppen/Gimonös UIF

Örnsköldsvik IBK

Sundsvall IBF/Ankarsvik BK

Sävar IBF/IKSU Ungdom

Kommentar: Först och främst kan vi konstatera att det nya tillägget med samarbeten verkligen har gett utslag. Härligt att se, då lagen utan den möjligheten istället kanske inte hade kunnat anmäla lag, vilket hade lett till mer urholkade grupper och säkerligen längre resor. RIG Umeå IBF får in flertalet duktiga spelare födda 99 till hösten, bland annat Alexandra Terner, Sandra Svärd och Amanda Ljunggren. I laget finns redan spelare som Tova Eriksson och Lovisa Hedin och precis som på herrsidan så ska RIG ha ett favoritskap på sig när man går in i turneringen.

Grupp B1:

Bele Barkarby IF IBF

Djurgården IF IBS

Hässelby SK IBK

Älvsjö AIK

Täby FC

Åkersberga IBF / Vaxholms IBF

Grupp B2:

FBI Tullinge

Huddinge IK

Nacka Wallenstam IBK

Trosa Edanö IBK

Nykvarns IF

Vendelsö IK / Sköndals IK

Dubbelmöten kommer spelas mot lagen i sin egna grupp, samt enkelmöten mot den andra ”B-gruppen”.

Kommentar: Lite annorlunda upplägg på just denna grupp med matchandet, men säkerligen någorlunda genomtänkt får vi hoppas. Djurgården gör en nysatsning och lyckas få en del spelare som ansluter sig, men känns som att Bele Barkarby kommer vara snäppet vassare i B1-gruppen då man har en uppsjö med duktiga 99:er. Även Täby vill säkerligen blanda sig i toppstriden. I B2-gruppen så har vi Huddinge som var med och slogs i USM, men nådde inte hela vägen fram, utan fick se sig utslagna i sista regionslutsspelet. Nu har man dock tappat Frida Svan till Älvsjö och Ida Örnqvist till TT, två duktiga spelare som blir avbräck. Trosa Edanö tappar som tidigare nämnt en av systarna Svärd till RIG, även det ett tungt avbräck, vilket gör att gruppen känns relativt öppen.

Grupp C:

Hagfors IF Ungdom

IBF Falun Ungdom

Skoghalls IBK

Kristinehamns IBF

Sjöstads IF (Karlstad Ungdom)

IFK Arboga IBK Ungdom

IBK Lockerud Mariestad

Rönnby Västerås IBK Ungdom

Kommentar: ”Dödens grupp”, kan det bli värre än såhär tro? Flertalet lag som samtliga kan slåss om guldet, nästintill halva gruppen i princip är lag som har tillräckligt med klass för att aspirera på medaljer. Hagfors har en stark tradition senaste åren och trots att man får klara sig utan Klara Danielsson under hösten så kommer man kunna mönstra offensiva krafter som Matilda Jansson och Amanda Berggren och laget kommer vara en svår nöt att knäcka. Sjöstad, som nu blir Karlstad Ungdom kommer ha två av Sveriges bästa 99:er i Frida Swahn som kom till laget under den gånga säsongen, samt nyförvärvet Sara Dahlström. Dessa två i redan ett komplett lag blir hyperfarligt! Som inte detta räcker så återfinns Rönnby med bland annat Izabelle Rydell och Jonna Sjöberg, Rönnby som förra säsongen tog sig till Innebandyfesten tillsammans med Hagfors bland annat. Lägg där till Skoghall och Lockerud som är två lag som kan hävda sig väl och bjuda upp till tufft motstånd. I vissa av de andra grupperna hade dessa lag varit topplag.

Grupp D:

FBC Lerum

Lindome IBK

Lindås IBK

Partille IBS

Pixbo Wallenstam IBF

IBF Backadalen

IK Zenith/Surte IS IBK

IBK Göteborg

Warberg IBF/IC

Kommentarer: Pixbo är den klara favoriten, redan förra året tog man sig till Innebandyfesten i båda klasserna och har man tillgång till fullt lag i form av Frida Ahlstrand och Josefin Wållinder, ja då blir man svårstoppade. Man har även fått in Emma Clarin i laget, Emma som har gått ett år uppe på RIG, men nu kommer tillhöra Pixbo istället. Pixbo ses som en av favoriterna att ta hem sluttiteln och blir därmed naturliga favoriter här. Även Lindome hade en framgångsrik säsong förra året med bland annat slutspel i Newbody F15 och kan säkerligen ligga med och nosa i toppskiktet bakom.

Grupp E:

FC Helsingborg

Häljarps SK

IK Stanstad

Röke IBK

FBC Malmö

Åstorp/Kvidinge IBS

Färjestadens IBK

Kommentar: Malmö var det laget som fick se sig besegrade i USM förra året av just Lindome, men i laget finns bland annat Frida Mainz Ohlsson som håller riktigt hög klass och kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i täta matcher. Stanstad är ett ungt lag som tog sig till slutspelet i Newbody Cup och kan säkerligen stå för bra insatser, även om man kommer vara som bäst kommande säsong när spelarna födda 99 har fått ett års rutin.

Slutsats? Vi kommer redan efter gruppspelen ha flertalet vassa lag som får lämna, främst från grupp C tänker jag på då. Tror att Pixbo, tillsammans med RIG och de lagen som avancerar från grupp C kommer bli de som gör upp om det i slutändan. Kommer Frida Ahlstrand få ett SSL-kontrakt? Hur prioriterar man DJ-JAS då? Hur fort kommer Klara Danielsson återhämta sig från sin operation? Just sådana saker spelar in och kan ha stor inverkan på utgången.

Mer kommer!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar