JAS-bloggen
Listor

JAS-spelarna i U19:s sommartrupp, UPPDATERAD

Redan under den gångna säsongen blev U19 en stor snackis, inte minst med uttagningarna där en del debatter existerade, diskussioner som sedan fick extra fart när misslyckandet var ett faktum då Sverige inte ens tog en medalj. En ny stab kommer tillsättas framöver där spelarna födda 1997 är näst på tur att försöka ta en plats. Som vanligt kommer en trupp till Bosön tas ut till hösten, men redan nu har 70 stycken spelare fått brev om att de är aktuella och tillhör ”sommartruppen”, vilket gör att de kan vara optimalt förberedda för ett eventuellt läger på Bosön. Förbundet har valt att inte släppa truppen då de hävdar att det inte är en officiell landslagstrupp, jag har dock gjort vissa efterforskningar och fått tag i stora delar av listan. Det ska tilläggas att samtliga namn på listan har jag ej bekräftat med rörande spelare, ber därmed i ursäkt i förväg om något namn står med som ej fått brev. Har ni namn som ska läggas till/tas bort, kommentera gärna.

OBS! Uppdaterade namn i fetstil!

Niko Moberg, Åstorp Kvidinge IBS

Joel Skog, Åstorp Kvidinge IBS

Pontus Sjöberg, Åstorp Kvidinge IBS

Victor Hansson, Åstorp Kvidinge IBS

Christoffer Sjöstrand, IK Södra dal

Simon Larsson,Skurups IBK

Jacob Gullberg, Skurups IBK

Robin Johnn, FC Helsingborg

Mattias Qvarfordt, Vöikers IBK

Robin Lennartsson, Craftstadens IBK Oskarshamn

Einar Hansson, Visby IBK

Tobias Zälle, Fagerhult Habo IBK

Filip Åkerblom, Jönköpings IK

Adam Hjalmarsson, Jönköpings IK

Jacob Larsson, Jönköpings IK

Linus Staaf, Solfjäderstaden IBK

Albin Thuren, Pixbo Wallenstam IBK

Oliver Skog, Pixbo Wallenstam IBF

Emil Salomonsson, Pixbo Wallenstam IBF

Linus Svahn, Pixbo Wallenstam IBF

Anton Björsander, Pixbo Wallenstam IBF

Oskar Falk, Pixbo Wallenstam IBF

Joel Ärlig, Lindås Waves

Johan Främberg, Partille IBS

Isak Stöckel, IBK Lockerud Mariestad

Isak Wessman, Hagfors IBS

Viktor Ling, Hagfors IBS

Edwin Friman, Hagfors IBS

Erik Toivanen, Hagfors IBS

Carl Harrysson, Lillån IBK

Gustav Borneback, Lillån IBK

Lukas Eldholm, Lillån IBK

Oscar Rohlin, Katrineholms IBF

Mattias Karlström, Nykvarns IF

Karl-Johan Alroth, Salems IF

Jack Noaksson, Nacka Wallenstam

Anton Törngren, Farsta IBK

Simon Götz, Djurgården IBS

Axel Larson, Djurgården IBS

Johan Schantz, Tyresö Trollbäcken

Sebastian Johansson, Tyresö Trollbäcken

Jakob Åkerlund, Älvsjö AIK

Daniel Hasser, Åkersberga IBF

Daniel Stenlund, IK Sirius IBK

Christoffer Gustavsson, IK Sirius IBK

Casper Backby, IBF Falun

Mattias Sohlberg, Sala Silverstaden

William Andersson, Per-Ols IBF

Emil Eriksson, Per-Ols IBF

Adam Andersson, IBK Runsten

Lukas Nilsson, IK Ljusdal

Fredrik Nilsson, Håsta IBK

Jeremias Jansson, IBK Sundsvall

Emil Lilja, RIG Umeå IBF

Ludwig Svensson, RIG Umeå IBF

Axel Wallgren, RIG Umeå IBF

Edvin Rönnblom, RIG Umeå IBF

Tim Nyh, RIG Umeå IBF

Felix Forslund, RIG Umeå IBF

Anton Åkerlund, IBK Dalen

Niclas Brolin Ljung, IBK Dalen

Axel Holmberg, Gamla Stans IBK

Vidar Mårtensson, Umeå city IBF

Rör sig om cirka 50 namn, därmed saknas ett par namn, namn som jag helt enkelt inte kunnat få tag i. Tänkte även ge mig på att lista ett par namn som saknas som jag tycker borde ha en given plats. Självklart kan det vara så att någon av dessa fått ett brev som jag missat.

Simon Berg, IBF Västerås – Behöver jag ens motivera? En av Sveriges bästa backar, den bästa enligt många. Redan testar på SSL-spel och kommer spela där i framtiden också. Har förmågan att vara dominant på planen och visa enorm pondus. Given.

Martin Lehman, Åstorp Kvidinge IBS – Också en back som borde vara given enligt mig. Duktig med boll och bra på att flytta bollen i högt tempo. Passningsspelet håller hög klass och är ofta delaktig i spelet.

Jonas Wängefors, Jönköpings IK – Minst lika bra som de andra uttagna målvakterna enligt mig. Vinnarskalle och gör sällan en dålig match.

Albin Lundell, IBK Lockerud Mariestad – Tvåvägscenter av hög klass, tagit stora kliv och är en pådrivare och lagspelare av rang. Bidrar med både högt poängsnitt, men även ett uppoffrande spel över hela planen.

Anton Lundgren, Farsta IBK – Rightforward av hög klass med bra handleder och spelsinne. Hade en riktigt bra säsong och förtjänar en plats i truppen.

Gustaf Rönnholm, Umeå City – Forward som gjort klart med ny klubb nu. Var en del av Dalens fruktade förstakedja i JAS som leverade poäng i massor. Forward med näsa för målet som många gärna hade sett i sitt lag.

Fabian Hansson, Åstorp Kvidinge IBS – Radarpartner med Niko Moberg, poängspelare som kan avsluta från de flesta håll och vinklar, bemästrar både tekniken och skotten i hög fart och svårt att fånga in för motståndarbackarna.

Utöver dessa namn kan man även lägga till William Broberg, Joel Von Reis, Arvid Friberg, Erik Oscarsson, Simon Hessel, Marcus Magnemyr, Johan Uhlin, Jacob Holm, Philip Hyson, Charlie Eklund, Alexander Spinord, Adam Hellström, Alexander Johansson, Kenny Rådberg, Simon Nilsson, Axel Körberg.

Har jag missat namn, eller fått med någon namn som blivit fel, hör av er!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar