JAS-bloggen
Intervjuer

Från Haninge till Tyresö

Silly Season är fortsatt i full gång och en spelare som gjorde klart med ny klubb relativt tidigt var Johan Schantz, som har tagit steget från Haninge till Tyresö. Johan deltog i SDF-SM den gångna säsongen för Stockholm och kommer bli en stabil pjäs i Tyresö. Johan säger såhär om sin övergång.

Första tiden gjord i din nya klubb, hur har tiden varit?

Jag har fått ett mycket bra första intryck av Tyresö, spelare i både herr laget och HJ laget har tagit hand om mig, tyvärr har jag fått en inflammation i axeln och har därför inte kunnat gå 100% på träningarna.

Vad var det som vägde över till Tyresös fördel när det kom till att ta det slutgiltiga beslutet?

Jag har alltid haft en mycket bra relation med tränaren Jocke Borgqvist, sedan har jag många bra kompisar i Tyresö men framförallt så gick mina kompisar och min bror från herrlaget i Haninge över till Tyresö och då kände jag att det var rätt tid för mig att gå till TT också.

Fanns det andra intressanta klubbar eller var Tyresö det solklara alternativet?

Det är klart det finns klubbar som lockar, men i slutändan kändes det som TT kom med det bästa förslaget till mig. Det känns som att jag har valt rätt beslut.

Tyresö gör en satsning där flertalet spelare från Haninge plockas över. Vad tror du om ert lag kommande säsong ovh vad har du att säga om spelarna som kommer in tillsammans med dig?

Jag vet att vi kommer ha en stark trupp nästa säsong. Vi får in lite nya namn, verkligen bra innebandyspelare. Sedan får vi in två extremt bra tränare som kör tillsammans med Ronny som i mina ögon också är en fantastisk tränare. Det jag vet i dagsläget är att vi är ett sjukt skönt gäng som kommer gå in 100% varje träning och varje match.

Vad hoppas du kunna bidra med från din backposition kommande säsong?

Jag ska bidra med det jag är bra på, ska styra och ställa en hel del från min backposition, jag gillar att ta för mig och jag kommer vilja ha en ledarroll i Tyresö. Men det kan väll bli en och annan kasse (haha).

Ni har hamnat i grupp D, en otrolig tuff grupp som kan ses som ”mardrömsgruppen”. Vad säger du om er grupp och era möjligheter att kunna avancera?

Jag har vetat hela tiden att vår grupp skulle bli en av de tuffaste grupperna. Själv tycker jag om det här, jag vill ha bra motstånd, jag tror på vårat lag och vet att vi kommer kunna gå långt. Jag känner att vi inte har någon press på oss, vi ska bara ge gärnet och ha kul. Jag har kontakt med polare från andra lag, så det ska bli intressant att se hur bra alla lagen är när det är upp till bevis.

Vad talar för er rent spelmässigt när ni ställs mot de tuffare lagen?

Vi har ett sjukt bra tempo och många otroligt duktiga individer. Dessutom har vi helt klart de bästa förutsättningarna med riktig arena osv. Jag tror några bidragande orsaker kommer vara bland annat Sebastian Johansson och Rasmus Engström. En målskytt och kraftpaket utöver det vanliga dessutom en extrem vinnarskalle. Rasmus likaså extrem vinnarskalle och en målvakt som är extremt skicklig och positiv samt hjälpsam till andra spelare.

Till sist, vem blir årets positiva överraskning i Tyresö om du skulle få gissa?

Jag tror faktiskt att Albin Nyman blir Tyresös stora överraskning, han har sett riktigt bra ut under min tid i Tyresö, dessutom ser jag killen på akademin i skolan, han är extremt duktig och teknisk med ett fruktansvärt bra spelsinne.

Vi ser fram emot att följa grupp D, Tyresö och Johan den kommande säsongen i en förhoppningsvis jämn grupp.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar