JAS-bloggen
Intervjuer

Patrik Burman blir norrlänning kommande säsong!

Patrik Burman, föregående säsong i Huddinge IBS, kommer till hösten flytta upp till Norrland och Umeå, där han kommer börja på RIG:et och därmed ansluta sig till RIG Umeå IBF. Patrik som var med och bärgade Stockholms guld i SDF-SM, men kort därefter drog på sig en olycklig skada. Han fick ändå se sitt Huddinge gå till Innebandyfesten och därmed kunna se tillbaka på en lyckad säsong. Tog en pratstund med Patrik som säger såhär inför kommande utmaningar.

Du väljer till hösten att ta steget över till RIG Umeå och fortsätta utbildningen på Riksidrottsgymnasiet. Hur svårt var det att ta beslutet?

Det stämmer bra de, egentligen var det inte så jätte svårt med tanke på att jag har Kappe och Björken som jag känner väldigt bra sen tidigare då vi spelat i samma lag i Huddinge många år. Vi har en väldigt bra relation utanför innebandyn. Jag har fått höra var och varannan dag hur roligt det är uppe på Rig och att innebandy träningen är utöver det vanliga, så jag har bara sett fram emot det här sen jag fick beskedet att det i princip var klart.

RIG:et ska vara det stället där man har bäst förutsättningar att utvecklas. Vad förväntar du dig av själva gymnasiet och dess utbildning?

Från innebandyn så hoppas jag på att bli en bättre individ och kunna spetsa mina egenskaper som spelare, från skolan är det bara fortsätta på det spår jag är på och prestera så bra som möjligt.

Om vi ser till JAS-spelet så var förra säsongen något av ett misslyckande för RIG där det blev tidigt respass. Vad tror du om era chanser kommande säsong?

Jag tror vi har väldigt goda chanser. Jag har alltid som mål att vinna och RIG har nog det målet varje år. Vad jag har sett på de 99:or som kommer upp och 98-97 kullen så tycker jag att det är ett väldigt starkt lag med många individer som kan avgöra matcher.

Fjolårssäsongen var desto mer lyckad för dig och ditt Huddinge där det tillslut blev Innebandyfesten. Vad tycker du att du har utvecklat rent spelmässigt och vad kommer du kunna bidra med uppe i Umeå?

Tyvärr så kunde jag inte medverka på JAS slutspelet överhuvudtaget då jag drog på mig en korsbands skada i mitten på januari så jag fick se allt från läktar håll tyvärr. Jag har stor revanschsug till nästa säsong. Jag tycker att jag har utvecklat främst spelet i fart samt passningsspelet och jag har blivit mer noggrann i försvars jobbet, samt så har min poäng skörd ökat senaste säsongen så jag hoppas på att kunna bidra med detta.

Ett par av spelarna uppe på RIG:et känner du till sedan tidigare. Hur bra koll har du på övriga spelare och vad tror du kommer krävas av er för att gå långt kommande säsong?

Hyfsad koll har jag på resten av spelarna, många otroligt duktiga individer med många bra egenskaper som innebandyspelare. Det kommer krävas ett enormt jobb från oss spelare för att få ut max av träning och match samt att få ihop ett lag utav alla ”nya” och ”gamla” spelare.

Grupperna har precis kommit ut, ni återfinns som väntat i grupp A. Vad vet du om er grupp och de övriga lagen?

Inte så mycket, jag försöker att inte fokusera så mycket på motståndet utan mest på min och lagets insats och ta det därifrån.

Vi önskar Patrik lycka till kommande säsong med skola och innebandy och håller tummarna för att RIG Umeå får stöta på Huddinge under någon form och därmed bli ett kärt återseende.

Mer kommer!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar