JAS-bloggen
Okategoriserade

Möt Vöikers nye JAS-tränare!

Vöikers var ett av förra säsongens slutspelslag, ett relativt ungt lag som kommer vara nästintill intakt till kommande säsong. Nu har man även gjort klart med en ny tränare till laget, nämligen Dennis Popperyd Larsson, även känd som ”Innebandyprofessorn” som hans blogg heter, en blogg som han nu kommer återuppta igen efter en tids paus. Missa inte den! Är ni nyfikna på vad Dennis tror om kommande säsong så har ni facit här nedanför!

För de som inte känner till dig, beskriv vem du är och din bakgrund inom innebandyn?

Jag är 22år gammal från Stockholm och har Västerhaninge IBK som moderklubb som spelare, i övrigt har jag också spelat i Farsta IBK och Haninge FBC. Jag började som tränare när jag var 13 för en innebandyskola i Västerhaninge och efter det så gick det bara spikrakt uppåt. I Sverige har jag nu varit tränare för Farsta IBK P98, Haninge FBC P95, Tungelsta F97 och Salems IF Herrjunior men också i Norge i Slevik IBK för Damer elitserien samt herrjuniorer. Jag drev också bloggen Innebandyprofessorn år 2012-2013 som jag nu startat upp igen!

Du är nu tillbaka i Sverige efter en tid på andra sidan jorden. Vad var det som lockade hem?

Det ju mest familj, vänner och innebandyn som lockade. Innebandy har jag ju spelat i Australien men det är inte alls samma nivå där som i Sverige så det blev inte riktigt samma sak. Jag saknade Sverige och moderlandet har att erbjuda helt enkelt.

I och med din hemkomst är du även klar som JAS-tränare för Vöikers. Berätta lite om hur processen varit och utvecklats?

Ja det ska bli väldigt roligt och jag är väldigt taggad. Det började med att jag först skulle fortsätta studera någonstans i Sverige och det stod väl mellan Växjö, Umeå och Falun då. Jag tog kontakt med lite olika klubbar mest för att se hur intresset var men Växjö verkar väldigt fint och bra att bo i så jag kollade lite extra där. Jag pratade då både med Vipers och Vöikers och eftersom dom samarbetar så löste det sig på ett väldigt bra sätt för mig där jag nu blir tränare i Vöikers.

Varför blev det just Vöikers som blev valet i slutändan?

Jag gjorde en liten bakgrundsundersökning på dem från början och deras ungdom är väldig bra och spännande, det är klubben dom flesta bra ungdomar söker sig till i Växjö också. Jag har haft en väldigt bra dialog med Vöikers hela tiden också så jag känner mig väldigt välkommen.

Vöikers är ett starkt lag som i våras tog sig till slutspel i JAS. Vad vet du om lager rent generellt?

Jag har ju gjort så mycket undersökningar och försökt få fram så mycket information som jag kan så lite koll har jag. Förra året så var det bara runt 5 spelare som var födda 1996 och tog sig redan då till slutspel så det är många bra 97or och nedåt som även var med förra året. Vi har också 5 stycken nyförvärv till nästa säsong, 3 från Västervik och 2 från Öjaby. Det är också tre spelare som kör försäsong med Vipers (SSL), två 97or och en 98a.

På vilket sätt hoppas du kunna sätta din prägel och vad tror du att du kan utveckla inom laget?

Jag är en väldigt aktiv coach som gillar att vara engagerad under träning och matcher. Jag tror också att jag kan få in en bra taktik och ett spel som passar spelarna i laget men också få var spelare för sig att utvecklas på sitt egna sätt. Annars så anser jag mig själv vara en coach som bryr sig om laget och värnar om att alla ska trivas och ha kul!

Hur bra koll har du på juniorinnebandyn överlag i Sverige och era främsta konkurrenter?

Jag är ju en riktig innebandynörd så hyfsad koll har jag väl ändå fast jag bott i Australien hela förra säsongen. Ser jag på förra säsongen så tror jag vi kan lyckas väldigt bra denna säsong även om 1997 är en väldigt stark åldersklass som kommer bjuda på många stjärnor i framtiden. Jag ser det inte riktigt så med våra närmsta konkurrenter, alla lag i vår JAS serie är våra konkurrenter och varje match är viktig och vi går alltid för 3 poäng.

Vi tackar Dennis för pratstunden och önskar honom lycka till med Vöikers och bloggen kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar