JAS-bloggen
Intervjuer

Försäsongskoll med IK Sirius IBK

Sirius är en av föreningarna på juniorsidan som går starkt framåt, inte alltid bara resultatmässigt, men man strävar hela tiden efter utveckling och har en mycket bra medial uppdatering kring sin verksamhet, något som man ska ha stort plus för. Vi följer upp Sirius försäsong med fysansvarige Peter Hansson som svarar på frågorna.

När drog ni igång försäsongen och hur länge beräknas den hålla på?

Vi startade försäsongen 1 maj och kommer köra hela juni ut, där efter kommer grabbarna ha egna program att köra i juli. Vi kommer fortsätta jobba hårt även i augusti.

Vilken mängd pass kör ni och hur ser upplägget ut rent generellt?

5 pass i veckan, 3st gemensamma samt 2 individuella. Vi kommer att testa grabbarna vid 3 tillfällen, 2 maj, 27 juni och i början av augusti.

Vilka områden kommer fokus ligga på under försäsong för att vara optimalt förberedda inför kommande inomhussäsong?

Vi vill ha med hela kroppen inget specifikt rent fysiskt , fokus ligger på att flytta personliga gränser och att hela tiden tävla med sig själv.

Vad anser du vara det viktigaste som en försäsong ska innehålla?

Det viktigaste tycker jag är att förbereda grabbarna för att orka träna hårt under höst och vinter, självklart även en bättre fysisk status.

Sett till er egen försäsong, vad tror du att ni gör ”bättre”‘ än många andra lag?

Vet inte om vi gör något bättre än andra , vi tror på att tävla i alla moment individuellt och i grupp.

Huvudansvarige Jonas Boväng tycker följande om inledningen:

Inslaget att vi tävlar i försäsongen i lag och mot sig själv gör att killarna alltid ger 100%. Det är ett fantastiskt driv och målmedvetenhet i gruppen. Starten på försäsongen är riktigt bra. Ansvarige fystränaren Peter Hansson gör ett stort jobb och har lyckats få med killarna genom en bra planering med det vi vill uppnå med den fysiska biten. Hos oss är det standard att jobba hårt, och kommer man utifrån så blir man imponerad av det killarna lägger ner. Min nya kollega Anders Johansson sa efter tre pass. ”Detta är unikt. Inte sett en grupp jobba så intensivt och med detta driv på länge. Får gå tillbaka till Vide/Arlanda med Mikael Holmer.”

Vi har riktvärden och det är det som vi jobbar mot att uppnå innan vi sätter igång med boll och klubba tillsammans.

Stort tack och vi önskar Sirius lycka till med fortsättningen av försäsongen. Mer kommer!

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar