JAS-bloggen
Okategoriserade

Kommentarer från Axa Floorball Cup

Under den gångna helgen spelades Axa Floorball Cup, cupen i Falun som flertalet lag använder som en sen avslutning, alternativt en möjlighet att starta lagbygget inför den kommande säsongen. Ett par klassiska lag återfanns som vanligt i de olika klasserna. I HJ18 klassen, där vi självklart lägger mest fokus återfanns bland annat Jönköping, Lindås, Lillån, Hagunda och Tyresö/Trollbäcken.

Jönköpings Adam Hjalmarsson säger såhär om cupen:

Det hade äntligen blivit 14 maj och det var dags för årets höjdpunkt, cup. Denna gången hade vi valt att åka till axa floorball i Falun med nästa års JAS lag. Med tanke på vårt unga lag visste vi inte riktigt hur vi skulle stå oss jämfört med de andra lagen men vi startade stabilt med en 3-0 vinst i första matchen trots att vi kanske inte kom upp i nivå riktigt. Efter det mötte vi Kumla i ishallen ute i enviken där vi gjorde en platt match, antagligen underskattning och torskar med 3-1. De två sista gruppspelsmatcherna vinner vi utan större problem och tar andraplatsen vilket betydde slutspel. Vi börjar söndagen på ett bra sätt genom att slå Västerås/skälby relativt enkelt med 7-3 och sedan var det dags för Jönköpingsderby i falu kuriren. En jämn match där vi har spelövertaget större delen av matchen och får till slut utdelning med ungefär 1 min kvar och gör 1-0 som sedan står sig. I semin mötte vi ett Tyresö som vi inte hade bra koll på, men vi visste att vi hade goda chanser och det visar vi också när vi gör 1-0 o har bollinnehav på minst 75%, trots det tappar vi en kasse och förlorar snöpligt i Sudden. Sett till vilket lag vi åker upp med, endast 4 spelande 97or varav en målvakt o sen resten 98or så gör vi en väldigt bra turnering, men trots det känns det surt att åka mot ett lag som vi egentligen borde slå.

Lindås Marcus Magnemyr tycker såhär:

Med nästan ett helt nytt lag åkte vi upp till Falun för att påbörja nästa säsongs satsning. I och med att vi inte hållit igång så läge efter några veckors uppehåll hade vi inte så höga krav på att gå långt i turneringen. Vi har till och med spelare som gör comeback efter något års uppehåll. Så i vårt fall var detta en cup där vi skulle lära känna den nya spelarna lite bättre och besvara lite frågetecken i vårt spel.

Även om det är en ny trupp och vi inte spelat i de femmorna innan tycker jag vi göra en godkänd insats i helgen. Vi förlorar bara en match och det händer i slutspelet mot Lillån, som sedan kom tvåa i turneringen. Tycker vi spelar helt okej hela gruppspelet men mycket kan såklart förbättras, tycker vi står för mycket på hälarna i försvarsspelet och gör det för svårt i uppspelsfasen. I anfallsspelet tycker jag bäde femmorna hade bra rull och tålamod med bollen. Måste bara ta mer avslut, känns som om vi hela tiden villa göra det snygga istället för att lägga bollarna på mål och kanske få in något skitmål.

Den spelare jag tyckte prestera bästa genom hela turneringen var Alexander Sannerholm. Lindås kommande JAS målvakt som hela säsongen 14/15 varit andra målvakt bakom Andreas Edström. Alex presterade riktigt bra under hela turneringen och släppte in fåtal mål. Kommer kännas tryggt att ha han som sista utpost in Juniorallsvenskan nästa säsong.

Vill även tillägga att det ska bli sjukt kul med nästa säsong och förväntningarna är höga och det känns som vi kommer bli en fantastisk grupp.

Vi tackar de båda två och önskar dem lycka till med förberedelserna inför kommande säsong.

Vi passar även på att notera att Tyresö stod som segrare i cupen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar