JAS-bloggen
Okategoriserade

DJ-JAS!

Om någon har missat det så har SIBF även till hösten valt att starta upp en ”dam-JAS”, en turnering som är tänkt att ersätta USM-16 på flicksidan. Upplägget liknar det som finns på killsidan, alltså med gruppspel, playoffrundor samt en avslutande ”Innebandyfest” där allt ska avgöras. Det som skiljer är åldern, där det på damsidan kommer vara spelare födda 1998 som äldst som gäller. I och med att bloggen är inriktad på JAS, så kommer jag även att försöka sätta mig in på damsidan och uppdatera bloggen med diverse inlägg och liknande även därifrån. Kunskaperna är dock mer begränsade kring damsidan och därför lär det blir fortsatt mest uppdatering kring killsidan.

Vad kan vi förvänta oss?

JAS har på killsidan fått en relativt stor genomslagskraft under de senaste åren, där allt mer lag väljer att satsa ordentligt, samt att det är ett bra forum för att utveckla unga spelare. Fler lag kan erbjuda det som en miljö att utvecklas i när man knyter till sig spelare och det är allt mer spelare som kombinerar sin seniorinnebandy med just denna typ av turnering. Vi hoppas självklart att upplägget får liknande betydelse på flicksidan även om vi säkerligen får ha tålamod och låta det växa under ett par år. Vi hoppas i alla fall att ett stort antal lag väljer att anmäla sig från början och att upplägget blir lyckat så allt fler lag väljer att anmäla sig i framtiden.

Vilka hoppas vi se och vilka blir favoriter?

Vi hoppas självklart att elitföreningarna hoppar på detta och väljer att satsa ordentligt likt man gör med sina andra verksamheter. En bra möjlighet att få sina duktiga unga talanger att utvecklas i rätt takt och därmed inte behöva slänga upp dem i seniorserier alltför tidigt. Lag som Rönnby, Pixbo, RIG, Hagfors och Karlstad lär bli starka kandidater och även lag där ett par riskerar att placeras i samma grupp. Spännande!

Missa inte att även Lockerud nu har utökat sin JAS-cup med en damupplaga, en plats finns kvar i nuläget, ta chansen!

Är det någon som känner sig enormt påläst på damsidan och gärna vill komplettera bloggen med sina kunskaper inom just det området så får ni gärna höra av er!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar