JAS-bloggen
Okategoriserade

Bloggens U18-lag!

För de som är insatta i sporten så är det nog ingen som missat den senaste debatten kring U19-landslaget, laget som skulle bärga ett guld på hemmaplan, men istället floppade och missade både final och även medalj i slutändan. Samma kväll surrades det enormt på Twitter, allt ifrån diskussioner där man visade skillnader på hur Schweiz och Sverige tränar på ungdomssidan, till diskussioner där man ifrågasatte förbundskaptenens koppling med RIG:et samt beslutet att endast tävla med ”rena” ålderskullar. Oavsett vad så har alla sin egen åsikt, jag har även min, men den väljer jag att lufta i ett annat forum.

Bloggens fokus ligger på JAS och ett fåtal andra saker, här kommer jag nedanför att ta ut ett U18-landslag, alltså ett lag med spelare födda 1997, spelare som till vardags spelar JAS (därav kopplingen) för att jämföra hur lagen skulle kunna se ut om man ställdes mot varandra. Ni får gärna kommentera fritt i fältet om vilket lag ni tror vinna och om ni hade velat se några andra uttagningar överlag. Laget är uttaget på ca 3,5 minut, skulle man få begrunda under en längre tid skulle man säkerligen inse att man missat spelare och värdera på ett annat sätt.

Målvakter:

Jonas Wängefors, Jönköpings IK

Anton Törngren, Farsta IBK

Kommentar: Likt hela 97-kulllen så är även målvaktssidan stark, Emil Lilja, Mattias Qvarfordt, Tobias Svensson och Christoffer Sjöstrand är bara ett par andra namn som hade konkurrerat. En tombola typ.

Backar:

Simon Götz, Huddinge IBS

Martin Lehman, Åstorp/Kvidinge IBS

Pontus Sjöberg, Åstorp/Kvidinge IBS

Simon Berg, Skälby IBK

Johan Främberg, Partille IBS

Joel Ärlig, Lindås

Kommentar: Återigen, otrolig stark uppsättning och återigen flertalet namn som skulle kunna konkurrera. Joel Von Reis, William Andersson, Jack Noaksson, Mattias Karlström, Johan Uhlin och Ludwig Svensson är namn som man på rak ark man kan nämna som skulle kunna ta plats. De sex uppskriva namnen dock har de mesta, det finns finess, kraft, genombrottskraft och passningskvalité. Bra spets.

Centrar:

Casper Backby, IBF Falun

Victor Hansson, Åstorp/Kvidinge IBS

Daniel Stenlund, IK Sirius IBK

Niclas Brolin Ljung , IBK Dalen

Kommentar: Tre spelare som tillhör SSL-trupper kommande säsong samt en ordinarie center från Allsvenskan. Finns återigen en stor bredd i dessa fyra centrar, speluppläggare, kraftpaket, genombrottsspelare och mer därtill. Om jag säger att konkurrerande namn skulle kunna vara Jojjo Ahlroth, Adam Hjalmarsson, Oskar Falk och Albin Lundell så vittnar det återigen om otrolig spets.

Forwards:

Niko Moberg, Åstorp/Kvidinge IBS

Fabian Hansson, Åstorp/Kvidinge IBS

Anton Åkerlund, IBK Dalen

Albin Thurén, Pixbo Wallenstam IBK

Filip Åkerblom, Jönköpings IK

Axel Larson, Djurgården

Sebastian Johansson, Tyresö

Kommentar: Ja om det andra var svårt, vad var inte detta då? Sju spontana namn av hög kvalité, framspelare och snipers, spelare med bra direktavslut, spelare som kan båga och hota. Spelare med matchavgörande kvalitéer och med fart som heter duga. Återigen, namn som Christoffer Gustavsson, Simon Hessel, Isak Stöckel, Anton Lundgren, William Broberg, Eric Hellström och Carl Harryson hamnar utanför. Jag har säkert missat antalet namn och skulle göra det igen om jag fick göra om det, då det finns såpass många bra spelare.

Nå, vilka vinner?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar