JAS-bloggen
Intervjuer

Oskar Falk blir Pixbospelare

Oskar Falk, en av de mest lovande talangerna som tillhörde Lindås under den gångna säsongen, har nu inför kommande säsong valt att ta klivet över till Pixbo Wallenstam. Han var även kapten för sitt Göteborg som lyckades ta sig till semifinal i SDF-SM tidigare detta året.

Ny förening till hösten som blir Pixbo, hur svårt var valet att ta?

Yes, det var absolut det svåraste beslutet jag tagit, men eftersom jag hade kontakt med Pixbo redan förra säsongen så har jag hunnit tänka en lång tid nu efter säsongens slut.

Vad var det som vägde över till Pixbos fördel kontra Lindås?

Framförallt det Pixbo hade att erbjuda. Lindås kom även de fram med ett bra förslag men jag ville ha en nytändning med div 1 spel och ny miljö. Sedan tycker jag Pixbo är en grymt bra förening överlag som verkligen vill det bästa för än själv.

Om vi ser till din egen framtid, vad hoppas du kunna utveckla i Pixbo och vad har du för målsättning kommande säsong?

Jag vill självklart kunna utveckla min spelstil, komma ifrån junior tänket och kanske få lite mer senior innebandy i mig. Målsättningarna för kommande säsong för mig är att vinna JAS guld som en bra avslutning på juniortiden. I divison 1 är väl mina målsättningar att komma in i tempot och göra bra ifrån mig så man kanske får chanser uppåt i herrtruppen.

Om vi ser till JAS så har Pixbo även förstärkts av Linus Svahn, som kom redan i vintras, men får först till hösten spela JAS. Vad tror du om era chanser den kommande säsongen?

Yes, Linus anser jag vara ett enormt bra nyförvärv. Vi spelade ihop i Göteborg i årets upplaga av SDF-SM, man kan se och även märka som lagkamrat att han har vad som krävs för att bli en otroligt bra lirare på senior nivå. Med laget som Pixbo har idag tror jag vi kan slåss om en plats i innebandyfesten.

Lindås kommer tappa en stor kull med spelare födda 96, plus ett par namn till eventuellt, vad tror du om deras chanser till hösten?

Ja, 96orna i Lindås var väldigt ledande förra året. Men Lindås är alltid starka i JAS oavsett lag, så de kan man aldrig räkna bort. Lindås tror jag blir väldigt farliga nästa år, och önskar att det går bra för dom!

Vad kommer du ta med dig från din tid i Lindås?

Självklart alla lagkamraterna såklart, de har varit en fantastisk tid med alla. Sedan allt jag lärt mig ända sen jag var en liten skit. Allt vi gjort tillsammans i Lindås förstås, det är minnen för livet!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar