JAS-bloggen
Intervjuer

Anton Åkerlund om sitt klubbyte

IBK Dalen är ett av lagen som varit mest aktiva under årets ”Sillyseason” hittills, man har blandat meriterad värvningar med yngre lovande talanger inför framtiden. Anton Åkerlund räknas som en av Sveriges mest lovande talanger och har inför hösten blivit upplockad av just Dalen. Såhär säger han om sin övergång.

Du väljer att ta steget över till Dalen, hur svårt var det att ta beslutet och vad var största orsaken?

Det var egentligen inget jättesvårt beslut, min dröm har alltid varit att lira SSL och jag fick ett riktigt bra intryck av hela föreningen så när dom gav mig frågan så var jag ganska säker på att jag skulle ta det. Gamla Stan kommer dock alltid vara i mitt hjärta, jag hade aldrig kommit såhär långt i min karriär utan hela föreningens hjälp och framförallt Fabian och Rasmus Karlstén som har tränat mig när enda sedan var liten. Dock så är det inskrivet i mitt kontrakt att jag kan spela i Gamla Stan nästa säsong, anledningen till det är att jag har ett år kvar på skolan och det är inte ännu bestämt om jag flyttar nästa år eller stannar kvar ett år till.

Gamla Stan tog steget upp till division ett under den gångna säsongen, samt att ni vara nära att nå JAS-slutspel i en tuff grupp. Vad tycker du om den gångna säsongen och dina egna insatser?

Jag måste säga att vi har gjort en helt fantastisk säsong. Även om det var riktigt tungt att vi torskade mot Dalen och inte tog oss till slutspel så gjorde vi en riktigt bra säsong i JAS. Jag tror inte det var så många som visste vilka Gamla Stan var innan denna säsong men vi har verkligen bevisat vilket bra innebandylag vi är. Division 2 säsongen började ju väldigt dåligt men efter jul så gick vi som tåget och spelade verkligen på vår högsta nivå och förtjänade division 1 platsen! Sammanfattningsvis så har vi gjort en riktigt bra säsong som vi ska vara riktigt stolta över.

Du kommer nu till Dalen, en SSL klubb med höga ambitioner. Vad tror du om dina chanser till egen speltid och hur ser upplägget ut?

Det är riktigt tuff konkurrens på min position givetvis, det gäller att prestera på varje träning om man vill spela match. Men det är klart jag hoppas på att få lira matcher, men då gäller det att ta chansen när man ges den!

Som sagt, en tuff JAS-grupp under fjolåret, du kommer nu istället återfinnas i Dalen JAS-lag som nådde slutspelet. Vad tror du om era chanser i JAS den kommande säsongen?

Jag tror att Dalen kommer vara ett topplag i JAS nästa säsong oavsett om jag nu spelar där eller inte, det har ett riktigt talangfullt lag, det bevisade ju den här säsongen när dom vann gruppen och var riktigt nära att vinna sin åttondelsfinal. Sen är det som du säger en riktigt tight grupp med många på förhand ovissa matcher så det är ganska öppet mellan många lag, men Dalen kommer garanterat vara i toppen och fightas.

Gamla Stan lär fortsätta sin utveckling, vad tror du om deras chanser kommande säsong i de olika spelformerna?

Jag tror att Gamla Stan har ännu större chans att ta en slutspelsplats nästa år, även om dom tappar några spelare så kommer nya kliva fram och göra ett riktigt bra jobb. Och i division 1 så tror jag dom har potential att vara ett lag på den övre halvan om allt stämmer, alla kommer ta ett ytterligare steg i sin utveckling och dom kommer överraska många lag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar