JAS-bloggen
Okategoriserade

Försäsongscuper för JAS-lagen

En säsong är i princip avslutad för de flesta lagen, många i full fart med att planera nästkommande säsong, få klart med nya spelare som vill ansluta sig till laget och planera upplägget på träningar och matcher, samt att se över nuvarande trupp. Det blir allt vanligare med försäsongscuper, ett perfekt tillfälle att mäta sina krafter med övriga lag för att se hur man står sig i konkurrensen samt att möta lag av olika kvalité och som förhoppningsvis brukar olika spelidéer. Försäsongscuper för JAS-lagen blir allt vanligare och finns nu i städer som Örebro, Mariestad och Linköping för att nämna några.

Novab JAS-Cup – Mariestad

En cup som hade premiär förra säsongen, då med ett enklare upplägg och fem deltagande lag ( ett lag drog sig ur kort inpå) där Warberg tillslut segrade. En cup som fick mycket beröm av närvarande lag och kommer inför denna säsongen utöka antal platser och försöka få bra kvalité på samtliga deltagande lag. Intressant koncept! Lockerud kommer sjävklart närvara och även ett starkt lag som Fagerhult kommer finnas på plats. En turnering som jag tror kommer kunna gå mycket framåt nästkommande säsonger.

http://www.laget.se/LOCKERUD_NovabJAScup

JAS Elit-Cup – Örebro

En cup som nu går in på sitt sjätte år och är en av de mest välkända, relativt högt deltagarantal med 16 stycken och relativt hög kvalité överlag, även om det är svårt att ha 16 lag av yttersta klass. Iår har lag som Sirius och Nykvarn anmält sig. En cup som byggt upp ett bra rykte och sådana arrangemang brukar rulla på bra av sig självt.

http://www.laget.se/jascup

Fatpipe Invitation – Linköping

En cup som skickar ut inbjudan efter vårsäsongen, oftast till de lag som avancerat långt i olika cuper och turneringar och gjort bra resultat. Har en mängd olika åldrar och fokuserar inte enbart på JAS. Har enligt ryktet ”gått ner” sig lite. Linköping anordnar ju även en vår cup där vanlig anmälning gäller. Gäller att hålla isär cuperna!

http://www.svenskalag.se/userpage.asp?teamID=3921&UserPageID=7537

Detta är ett par exempel på vad som finns att tillgå i landet, finns massor med cuper där många kanske deltager med sina seniorlag och liknande, men ett litet utplock helt enkelt.

Tycker samtliga JAS-lag ska ta och deltaga i någon typ av cup, bra värdemätare, bra tillfälle att skapa en gruppkänsla och ett bra sätt att sprida Juniorallsvenskan på.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar