JAS-bloggen
Intervjuer

IK Sirius IBK får förstärkning på juniorisdan

Säsongen är knappt över, men redan nu händer det grejer i Uppsalatrakten. IK Sirius IBK, som denna säsong fick se sig besegrade av RIG i JAS, har fått flertalet tillskott som söker sig till deras satsning. Vi stämde av läget med huvudansvarig Jonas Boväng om deras nytillskott och framtiden.

Fyra nya tillskott hittills och försäsongen har inte ens dragit igång. Vad är det som gör att spelare söker sig till er enligt dig?

-Försäsongen börjar 1:a maj för våran del. Då vill vi köra igång med den truppen som kommer vara tillgänglig i Junior Elit. Så vi avslutar och påbörjar säsongerna för att skapa dom bästa förutsättningarna för verksamheten. Verksamheten är levande och utvecklande. Det är en perfekt miljö för spelare som har ambitioner att utvecklas i bra miljöer. Det är hungriga och målmedvetna spelare som söker sig till verksamheten. Föreningen är tydlig, och det ger ringar på vattnet av den identitet som föreningen IK Sirius IBK står för.

Ni har nu startat upp ytterligare ett projekt i form av ”läxhjälp”, något som gör att ni är drivande inom utvecklingen. Vad blir nästa steg?

-Precis, klubbchefen Otto Simonsson med övriga från styrelsen har lagt ner ett gott arbete för att ta detta steg. Otroligt viktigt att kunna erbjuda detta. Vi ställer krav på hög närvaro, och skolan tar tid och är VIKTIG. Därav kan IK Sirius IBK erbjuda detta för spelare som brinner för innebandy. Livspusslet och helheten är viktig oavsett om du är junior eller seniorspelare. Nästa steg jobbar föreningen med hela tiden. Det som är så häftigt, ingen som är nöjd utan utvecklingen kommer fortsätta. Nästa steg är att hela tiden göra allt bättre i allt vi gör, ta lärdom av andra och skapa nya vägar.

Ge oss lite kort info om varje tillskott och vad publiken kan få vänta sig att se av dessa?

-Markus Magnusson är en fysisk stark back med ett bra skott. Född 97 och var Upplands bästa spelare på distrikt SM för HJ17 i Linköping enligt mig. Träningsvillig och ödmjuk till träning och sin utveckling. Så räkna med ett pulserande hjärta och inställning på plan från honom. Anton Edin född 98 är en spelare som varit på gång till oss i 2 år. Men nu bestämde sig för att ta steget. Bra skott och ett fint spelsinne. En riktig avslutare när läget kommer. Så där kommer både skott och öppnade passningar kunna ses. Niklas Wik född 98 är en spelare med bra spelsinne och har tagit fina kliv denna säsong. Kan spela både back och center. Jättespännande att följa hans utveckling och där kommer man kunna se fina värderingar med bollen. Slutligen så är det storebror till Niklas. Henrik Wik född 96. En spelare som har ambition att utvecklas vidare i sin fortsatta karriär. Han har inte åldern inne för JAS. (Redan gjort JAS) Men JAS är en bonus i den verksamhet vi har. Handlar även om att kunna erbjuda spelare som vill utvecklas även när den tiden är slut. En rivig och avig spelare som är ruggigt målfarlig. Kommer bli häftigt att följa hans utveckling denna säsong i den miljön han kommer ha sin plats.

Säsongen har ju som sagt inte ens börjat än, kommer vi få se fler namn som ansluter framöver?

-Det är jag övertygad om. Vi har spelare som hör av sig, plus att vi har dialog med spelare som vi är övertygade som skulle passa in i denna verksamhet och ta ytterligare steg i sin utveckling. Målet är att när vi trampar igång 1:a maj så ska vi vara klara. Så vi kan starta färdvägen 2015/16.

Nedan har ni ett par av artiklarna som Sirius lagt upp på sin hemsida angående sina nya spelare.

http://www.laget.se/juniorelit/News/3991348/Broderna-Wik-klara-for-spel-i-Blasvart-sasongen-2015-16http://www.laget.se/juniorelit/News/3988573/Anton-Edin-ar-andra-nytillskottet-som-valt-blasvart-

http://www.laget.se/juniorelit/News/3986592/Dags-att-mota-Markus-Magnusson-som-valt-blasvart

http://www.laget.se/juniorelit/News/3993510/Niklas-Wik-ar-tredje-nytillskottet-som-valt-blasvart

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar