JAS-bloggen
Intervjuer

Emil Nilsen om sitt föreningsbyte

En av de mest lovande spelarna inom sin kull, Emil Nilsen, har inför hösten valt att återvända till Jönköpings IK efter dryga säsongen i Fagerhult Habo IB. Såhär kommenterar han sitt val.

Ny förening till hösten, Jönköpings IK. Hur gick tankarna när du gjorde valet och vad vad största anledningen?

Ja det stämmer bra! Största anledningen är väll att jag ska flytta in till Jönköping i sommar och JIK är en bra klubb som satsar på sina juniorer, det är väll största anledningen. Jag trivdes i Habo men kände att JIK passar mig bättre.

Du har en tidigare sejour i Jönköping och känner till föreningen. Vad hoppas du uppnå kommande säsonger?

Ja precis jag va där ett tag för två säsonger sen! Jag är väldigt sugen på att försöka komma till IB festen, det är ett utav målen.

Jönköping har under de senaste tre säsongerna uppnått fina resultat i juniorsammanhang, även om man samtidigt lyckats åka ur SSL med sitt A-lag. Vad tror du är orsaken till de fina juniorframgångarna?

En stor anledning till att det går så bra för dem i juniorsammanhang är ju att dem har sanda gymnasiet som plockar in många duktiga talanger varje år! Samtidigt har dom alltid breda trupper med bra konkurrens.

Du spelade lite mer än en säsong nu i Fagerhult, vad har du utvecklat under den tiden och vad tror du om Fagerhults framtid?

Jag har ju fått träna upp min styrka eftersom att jag är väldigt ung och väger inte så mycket jämfört mot dem jag möter. Framtiden ser väldigt bra ut för Fagerhult, blir inte förvånad ifall dem går ännu längre i kvalet nästa år!

Om vi ser till enbart JAS, en turnering där Jönköping kommer ha ett guld att försvara. Hur ser du på era chanser där?

Våra chanser är stora. Är ju en ära att få försvara ett guld men samtidigt en stor press! Jag själv älskar att spela under press och jag hoppas att dom andra gör det med, men våra chanser är nog väldigt stora eftersom jik varit i final båda åren för 97 och 98! Tror starkt på vårat lag!

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar