JAS-bloggen
Listor

10 spelare vi kommer sakna i JAS

Ytterligare en säsong över och till hösten när det återigen startas upp så kommer spelarna födda 96- saknas, därmed följande lista.

Christoffer Andersson – Malmö FBC

Den långe och ”gänglige” rightaren med fantastiska handleder, aviga finter och ett bra skott, en spelare som redan nu liknats vid Kim Nilsson. Deltog ej i alla matcher under årets upplaga, men på de tre matcherna han spelade noterades han för 13 poäng. Kommer lämna ett stort tomrum efter sig i Malmö, men även för publiken som inte får ta del av trollgubben längre.

Martin Stolt – RIG Umeå IBF

En av landets bäste målvakter, kanske den bäste i sin ålder som redan nu signat för Dalen till hösten. Duktiga målvakter lämnar alltid ett tomrum efter sig, Martin som även håller twitterdiskussioner på ett föredömligt och moget sätt. RIG har en stark ersättare i Lilja ska dock påpekas. Som sagt, duktiga målvakter saknas alltid!

Oscar Liljegrahn – Fagerhult Habo IB

En spelare som på planen kan bjuda på både snygga mål och läckra assister, fina handleder och ett härligt innebandytänk. Kan även se till att skapa lite ”hets” på planen och är absolut inte den som backar undan när det tjafsas lite. Även han en härlig twitterprofil som kan leverera utan dess like, en showman helt enkelt.

Anton Birgersson – IBF Warberg

Killen från Bua som bågade sig in i Warberg. Skämt åsido, men killen har en otrolig kraft och power när han bågar in och lossar sitt tunga skott. Var en stor profil när Halland tog silver i SDF-SM. Warberg hade en relativt medioker säsong, men spelare som har förmåga att hänga upp den i krysset från lite varstans, dom saknar man alltid!

Jacob Sigfridsson – IBK Linköping Ungdom

Spelade bara tre matcher, men visst saknades han redan efter det? Majestätisk i sin backposition och ser ibland nonchalant ut under vissa sekvenser för att sedan bara slå en avgörande passning eller liknande. Innebandy på hög nivå när han spelar och en spelare som styr sitt manskap. Vi hoppas på en återkomst i SSL till hösten så vi får se honom lira där i alla fall.

Viktor Nystedt – IBF Dalen

Personlig favorit som jag ej sett i klubblaget, utan bara i andra sammanhang, men det räckte. Orädd oavsett motstånd, löser gärna pressade situationer via att spela sig ur dom och bidrar till en ”positiv” innebandy. Bra fart och även härliga handleder vilket han visade under straffläggningen om jag inte missminner mig.

Tim Nyander – Östra SK

Centern med det ”felhookade” bladet likt en viss Dahlqvist. Fantastiskt spelsinne, passningskung som kan dirigera spelet och slå de svåra passningarna. Ser lätt ut när han spelar innebandy och rör sig på planen. En spelare som kan få en händelselös match att vakna till.

Felix Lanver – IBK Linköping Ungdom

Kallas för Sveriges bästa spelare född 96- av många, oavsett vad, en spelare som iår fått förtroende i SSL och tagit stora kliv. Rightare med bra skott och målsinne, men som inte ska underskattas som passningsspelare. Spelare som ligger på den här höga kvalitén är spelare som alltid lämnar tomrum efter sig. Ska bli skoj att följa under kommande SSL-säsong.

Sebastian Bonasoni – Lindås IBK

Alltså, ser ni namnet, behövs inte mer än så va? Världklass.

Daniel Brokvist – Hagfors IBS

Exemplarisk spelare på planen, verkar även vara det utanför. Kaptensmaterial utan dess like och ett föredöme. Lägg där till att det är en duktig tvåvägscenter som ligger på en fin poängskörd, självklart kommer en sådan spelare saknas bland lagkamrater, motståndare, ledare, supportrar och övriga engagerade inom innebandyn.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar