JAS-bloggen
Sammanfattningar

Fredrik Stach sammanfattar helgens två matcher

Fredrik Stach, burväktarn från Huddinge gjorde sitt sista framträdande i JAS under helgen nere i Kalmar. Stach tillhör en av landets vassaste målvakter  i sin ålderskull, men har märkligt nog aldrig fått chansen i någon typ av U19-aktivitet. Stach stod för bra insatser även i helgen och tycker såhär om de två spelade matcherna.

Jönköping-HIBS:

Vi hade gått upp bra i tid samma dag, käkat schysst frukost på hotellet och vilat ut ordentligt. Kanske vilat lite för ordentligt. Det speglar sig ganska tydligt i matchen att de sätter tempo och har bäst fart med både boll och klubba syns tydligt. Första perioden slutar iallafall 1-0 till JIK, och det känns som att perioden spenderades mest till att låta båda lagen känna på varandra.

I andra perioden så fortsätter JIK att hålla samma höga tempo och öser på. Vi lyckas ändå sätta dit 1-1, men de svarar snabbt med sina sylvassa kontringar i 3 mot 2 lägen och 2-1 lägen och sätter både 2-1 och 3-1. Så slutar även andra perioden och vi är inte nöjda. Den skulle kunnat ha slutat med både 2 och kanske 3 bollars fördel för JIKarna. Vi har egentligen inte så mycket taktiskt att ta upp, utan mer att vi måste sätta på skallen och spela lite snabbare.

Vi kliver iallafall in i 3e med mycket ny energi och för en gångs skull så är det faktiskt vi som får hålla i taktpinnen. JIK blir lite inaktiva och vi får ett flertal chanser men lyckas inte få in bollen förens i 17e minuten om jag inte minns fel (3-2) efter en timeout från oss. Sedan någon minut efter trycker även Hugo Suurna in den i X:et och 3-3 är ett faktum. Men våran glädje dämpas snabbt utav Jönköpingarna som återigen tar ledningen med mindre än en minut kvar att spela, då vi haft en boll som rullat på mållinjen. Så slutar även matchen, 4-3 till JIK som var lite starkare denna match, men som ändå kändes som IB-festens final på något sätt. Det tråkiga var att vi kände att vi hade mer att ge vilket gjorde samtliga besvikna. Våran otroligt sega start straffade oss hårt och hela matchen för vår del. Men våran upphämtning från 3-1 till 3-3 på 2 minuter är ändå riktigt jävla sjuk!

HIBS-Farsta:

Matchen börjas ganska tamt och båda lagen känner varandra väldigt väl sen tidigare, vilket gör spelet väldigt förutsebart från båda sidorna. Målchanser skapas av båda lagen och Törnis i Farstakassen håller tätt med ett par schyssta räddningar, speciellt i vårat PP som håller de kvar. Vi pratar i pausen om att fortsätta ösa på och visa vart skåpet ska stå.

Andra perioden börjar och vi håller i taktpinnen, vi sätter dit 3-0 och känner oss lite mätta. Men det straffar sig direkt och Farsta sätter både 3-1 och 3-2 med mycket fina spelmål, och vi får lite press på oss. Lite svajigt spel efter dess och resultatet kvarstår in i periodpaus. Det känns för en gångs skull att det faktiskt är riktig match igen. Farsta får en tung utvisning emot sig och vi lyckas sätta dit 4-2, efter det så känns det som att vi har bra koll på läget och de får inget grepp på oss, vi öser på och får in några bollar och de lyckas få in en. Resultatet skrivs till 7-3 vilket speglar matchen bra. Vi viker ner oss lite i andra, men gör det vi ska och visar att seriesegern i grupp D tillhör HIBS.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar