JAS-bloggen
Intervjuer

Ledarintervju med Jönköpings Haraldsson!

Lite tätt inpå den här, men upp ska den. Jönköpings tränare Francisco Haraldsson säger såhär!

Om vi börjar med gruppspelet. Vad tyckte du om kvalitén på er grupp och var det rätt lag som avancerade?

För låg egentligen, men eftersom vi inte har kommit upp till nivå i år så har det kanske gynnat sig att är ha en mer omjämn grupp eller vad kan ska kalla det. Rätt lag som avancerade? Det går väl att diskutera till och från vad som är mest rättvist, jag personligen kan väl känna att vi själva är värdiga det. För som jag har skrivit så har vi inte kommit upp i nivå i många matcher, men ändå vunnit och det är en styrka i sig. Så att vi gick vidare tycker jag är rättvist.

Vilken är er bästa respektive sämsta match i gruppspelet enligt dig?

Bästa matchen i gruppen? Östra och Fagerhult tycker jag. Första matchen är en typiskt första match mycket folk på läktaren och förhandssnacket var seriefinalen i första matchen med tanke på att det var vi som gick vidare förra året. Östramatchen satt det mycket prestige från vår sida och vi var piskade att vinna för första platsen och vi gjorde matchen med bravur! Den sämsta är nog Lockerud, det var verkligen fel dag på jobbet, inget funkade och huvudena vara nog lite redan i slutspelet trots att vi inte var klara. Även Matchen mot Huskvarna var dålig men det kommer lite i skymundan men tanke på att vi lyckades vinna med 7-2 ändå tror jag.

Ni har stått för två stabila matcher i slutspelet mot blandat motstånd. Vad är du mest nöjd med i dessa två matcher?

Maskineriet. När vi väl startar motorrena så slutar det inte att gå förens domaren blåser av matchen. När vi rycker och lag tänker att nu har dem gjort ett par snabba och slappnar av, då är vi ännu starkare. Det är ett häftigt flow killarna kan få ibland och då är det bara att tacka och ta emot som ledare, för dem är killarna grymma!

Nu väntar Huddinge I semifinalen, vad vet du om laget och dess spelare?

Jag har ju sett deras slutspelsmatcher mot RIG U och Linköping och dem är duktiga och liksom oss ett maskineri! Bra grupp som sliter för varandra. Deras Kapten Daniel Strandberg är exemplarisk i hur man visar vägen. Tillsammans med Simon Götz och Fredrik Stach (tror jag stavade rätt) som fanbärare är dem farliga. Sen finns det mer än dem i laget men det är dem som har utmärkt sig mest än sålänge.

OM vi skulle titta lite i förväg, något man inte ska, men vilket lag tror du tar den andra finalplatsen, samt vilket lag skulle du helst vilja möta i en eventuell final?

Tror Partille för dem är bättre. Vill, Farsta. Logiskt, Tror Farsta hade passat oss bäst. MEN inget är klart och allt ska spelas om först. Vi är in där än.

Vad anser du är viktigaste för att nå Festen? Tur med lottning, skador och sjukdomar, en stark defensiv, en tung lagmoral eller vilka är egentligen ingredienserna som behövs?

Moralen och offerviljan. Flest karaktärspelare vinner!

Om du skulle vilja förändra något tills nästa JAS-säsong med själva uppläget, vad skulle det vara?

– Allt höll jag på att säga men, när jag skulle vilja se att distrikten har antal platser sett till storlek och att lagen fick spela om plats i SM mot varandra i distriktsserierna. Det gör att det blir bättre matcher i hemmadistrikten och en serie med dubbelmöten i. Sen vill jag se dubbelmöten i JAS och kanske lite tightare slutspel.

Det börjar dra ihop sig, semifinalerna väntar och vi önskar samtliga lycka till!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar