JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Lundgren/Sergård inför Festen!

En av de sista intervjuerna inför den stundande helgen, denna gången med Anton Lundgren från Farsta, samt Olle Sergård från Partille!

Innebandyfesten väntar. Hur är känslan inför?

Anton: Känslan för både mig och laget skulle jag säga är riktigt bra! Det ska bli grymt kul att spela nere i Kalmar! Vi är dock inte nöjda än.

Olle: Känslan är bra, det ska bli riktigt roligt att få spela semifinal i JAS med detta laget.

Ni har tagit olika vägar fram till semifinalen, tre respektive två matcher spelade. Vilken är ni mest nöjd med?

Anton: Vi får väl vara mest nöjd över vinsten mot Skälby, då de ansågs som en av favoriterna till JAS-guldet, men också för att vi som lag gjorde en väldigt stark match.

Olle: Svårt att säga, vi hade det tufft mot Lockerud där vi vann tack vare vår ”kapten” Jacob Holm i sudden, det var en fruktansvärt skön vinst. Men jag tror ändå att vi är nöjdare med matchen mot Åstorp. Med tanke på att ingen trodde på oss inför matchen så var det skönt att kunna vinna relativt övertygande. Mycket tack vare vår brunkar back Hugo Hannibal Arvidsson som hade koll på Åstorps forwards. Det skall sägas att vi har vunnit båda våra matcher framtill festen tack vare vår målvakt Erik Lennheimer, i båda matcherna så har Erik dominerat och varit mycket bättre än motståndarnas målvakt, det är därför vi är i festen.

Innebandyfesten blir en ny tillställning för er som ej nått de placeringarna tidigare. Vad har ni för förväntningar på helgen rent generellt och allt som hör till??

Anton: Jag tror att det verkligen kommer bli en stor fest, där många innebandyälskare kommer att vistas samtidigt. Det kommer bjudas på bra innebandy oavsett match med bra stämning på läktarna.

Olle:  Jag förväntar mig mycket folk med skön stämning och massor utav bra matcher.

Vad vet ni om era motståndare på andra sidan och deras toppspelare?

Anton: Jag har absolut ingen aning om hur Partille spelar som lag, eller vilka deras toppspelare är. Men det tror jag bara är positivt för våran del, samt att det är roligare att möta ett helt nytt lag.

Olle: Jag har ingen aning om vad Farsta har för spelare eller hur dem spelar, men det har säkert våra tränare. Vi kommer fokusera på vårt eget spel, inte så mycket annat.

Den andra semfinalen spelas mellan JIK-Huddinge. Vilket lag tror ni nyper finalplatsen?

Anton: Jag vet att Jönköping är ett riktigt bra lag men det är också Huddinge. Huddinge, precis som vi har ett LAG som ger allt för varandra i alla situationer, så jag tror det avgör matchen till Huddinges fördel.

Olle: Huddinge har imponerat på alla med att slå ut Linköping medan JIK har gjort det dem skall. Jag tror att JIK är aningen för bra för Huddinge men jag tror ändå att dem kan skrälla, 70-30% till JIK.

Vad är det som gör att just ert lag nått festen i slutändan?

Anton: Det som tagit just oss till festen är att vi är som en fabrik, full med maskiner som jobbar konstant. Vi är också ett väldigt jämnt balanserat lag där jag inte riktigt tycker att vi har några speciella storstjärnor som sticker ut, förutom då att vi har Sveriges absolut bästa målvakt född 97, Anton Törngren.

Olle: Vi är ett lag som på pappret enligt alla ”experter” inte skall vara i festen. Men med den moralen vi har i laget så kan vi gå hur långt som helst. Alla kämpar för varandra och vi lägger oss aldrig ner och dör, oavsett vad det står på tavlan. Vi har utvecklats extremt mycket som lag under säsongen. Jag kommer ihåg på försäsongen när vi torska med 11-1 mot Lindås och alla sa att vi inte ens kommer nå slutspel. Vi har bevisat motsatsen och vi kommer till festen som ett obesegrat lag, det säger en del.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar