JAS-bloggen
Intervjuer

Ledarintervju med Partilles Martin Jönsson!

Nästa ledarintervju ut, Partilles Martin Jönsson som har ett förflutet i Jönköping bland annat med en säsong som målvakt. Intressant!

Om vi börjar med gruppspelet. Vad tyckte du om kvalitén på er grupp och var det rätt lag som avancerade?

Kvalitén på vår grupp JAS G var relativt jämn med två nyckelmatcher i IBF och Pixbo. Vi inledde med 3p mot IBF Göteborg borta där vi gör en stabil defensiv insats. Vi fick ett lugn i gruppen och ett kvitto på vad vi kunde prestera. Annars tycker jag det var hugget som stucket vilka av dessa tre lag som skulle knipa slutspelsplatserna.

Vilken är er bästa respektive sämsta match i gruppspelet enligt dig?

Tycker att vi tagit alla gruppspelsmatcher på ett stort allvar oavsett motstånd. Allt kan hända när man bara möts en gång på en hel säsong. Men ska jag nämna någon match som var ”bäst” så är det Lerum hemma där vi var grymt effektiva.

Ni har stått för två stabila matcher i slutspelet mot blandat motstånd. Vad är du mest nöjd med i dessa två matcher?

Jag är mest nöjd med hur våra killar har klivit fram när det har behövts som mest vilket har gjort att vi tagit oss till festen. Det är små marginaler och vi har lyckats göra viktiga mål i rätt lägen i båda slutspelsmatcherna.

Nu väntar Farsta I semifinalen, vad vet du om laget och dess spelare?

Jag vet att dom tog sig vidare från en av dom bättre rankade JAS-grupperna i Sverige. Och att dom slog ut IBK Runsten i Sudden i sin kvartsfinal. Mycket mer än det vet jag inte.

OM vi skulle titta lite i förväg, något man inte ska, men vilket lag tror du tar den andra finalplatsen, samt vilket lag skulle du helst vilja möta i en eventuell final?

Vi åker till Kalmar med inställningen på en otroligt tuff semifinal mot Farsta! Men om man får drömma lite om en final så är det väl nästan redan klart att Jik tar sig dit, pratade med min vän från Jönköping Francisco ”frallan” Haraldsson och han har redan packat ner guldkavajen.

Vad anser du är viktigaste för att nå Festen? Tur med lottning, skador och sjukdomar, en stark defensiv, en tung lagmoral eller vilka är egentligen ingredienserna som behövs?

Såklart är det många olika faktorer för att ta sig vidare från gruppspel/slutspel, men tur tror jag inte på. Tur är något man själv skapar genom hårt arbete och fokus på uppgiften. Det viktigaste är att man har en grupp som fungerar tillsammans, inte nödvändigtvis dom bästa spelarna i landet utan en bra mix av olika spelartyper och ett gäng som verkligen brinner för det dom håller på med.

Om du skulle vilja förändra något tills nästa JAS-säsong med själva uppläget, vad skulle det vara?

Tyvärr är det väldigt begränsat med matcher både i gruppspel och slutspel. Det behövs fler matcher för att ta JAS till nästa nivå.

Vi önskar Martin och hans Partille lycka till!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar