JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Simmerborn/Suurna!

Likt tidigare under våren fyller vi på med lite H2H intervjuer, denna gången med Rasmus Simmerborn från Jönköping som under våren kommit tillbaka från sin skada, samt Hugo Suurna från Huddinge!

väntar. Hur är känslan inför?

Rasmus: Känslan är fantastiskt bra inför vad som komma skall!

Hugo: Jo den är bra, bra känsla i truppen och vi ser verkligen fram emot det.

Ni blev båda gruppsegrare ovh har sedan vunnit två slutspelsmatcher. Vilken är ni mest nöjd med?

Rasmus: Jag tror jag är mest nöjd med våran insats senast mot lindås i kvarten. En match där VI tar kommandot redan från start och bevisar att vi är ett tungt lag att möta!

Hugo: Precis, jag tycker vi gör en bättre match mot RIG än vi gör mot Linköping där vi har lite mer att ta av. Så mest nöjd med matchen mot RIG!

En av er (JIK) har rutin sedan tidigare från festen. Vad betyder den rutinen för er, samt hur hanterar man situationen att hamna i Innebandyfesten för första gången(Huddinge)?

Rasmus: Rutinen kan vara både till en fördel och till en nackdel. Men själv anser jag att det borde kanske vara till en fördel. Sen avgörs aldrig en innebandymatch på detta sättet utan det lag som verkligen är bäst när det gäller kommer dra det längsta strået!

Hugo: De känns inspirerande och kul, sen att vi inte har någon rutin från festen tror jag inte spelar någon större roll. Bara kliva in och bevisa att man har förtjänat sin plats.

Vad vet ni om era motståndare på andra sidan och deras toppspelare?

Rasmus: Huddinge är för mig ett helt nytt lag faktiskt vilket gör det väldigt intressant. Jag har väldigt dålig koll men eftersom de är där dom är idag så kan de definitivt spela bra innebandy. Jag har hört talas om att Simon Götz är en lurig back som kan är väldigt kvick och kan göra mycket med en klubba och en innebandyboll.

Hugo: Jag vet att de är starkt lag som gillar att äga boll och skapa ett högt tempo i matcher. De verkar vara ett ganska jämnt lag där inte allt för många sticker ut, men någon som jag har imponerats av är backen Joel Birging som är väldigt bollsäker och har ett bra sinne för spelet.

Den andra semfinalen spelas mellan Partille-runsten/Farsta. Vilket lag tror ni nyper finalplatsen?

Rasmus:  Ingen jätte bra koll på dessa två lagen heller tyvärr och även detta gör det hela ännu mer intressant faktist! Känner endast igen Partilles tränare Martin Jönsson som jag spelade med förra säsongen i JIK och den killen har grym vinnarskalle!

Hugo: Svårt att säga då jag inte vet någonting alls om Partille och med Farsta på andra sidan vet man aldrig vad som kan hända som jag har desto större koll på. Så jag lämnar det osagt om vem jag tror kommer ta sig till final.

Vad är det som gör att just ert lag nåt festen?

Rasmus: Vi har rutin. Vi har spelat länge tillsammans många av oss så vi kan varandra bra. Vi har framför allt en bred trupp med grymt mycket vilja och talang. Nu senast bevisade vi även styrka både defensivt och offensivt.

Hugo: Jag tror de är för att vi har fått till defensiven, haft tålamod i spelet, varit effektiva samt många starka individuella prestationer i både defensiven och offensiven.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar