JAS-bloggen
Intervjuer

Intervju med Huddinges Andreas Burman!

Som utlovat fortsätter intervjuerna, Andreas Burman är från Huddinge är näste man ut. Även en intervju med en Farsta spelare kommer dyka upp så småningom.

Dags för innebandyfesten, en tillställning som Huddinge inte varit alltför bortskämda med att närvara på senaste åren. Vad är det som gjort att ni lyckats detta år?

Nyckeln till våran framgång detta år är enligt mig våran otroliga lagmoral. Man vet att alla kommer ge 100% i alla situationer tills slutsignalen gått, och det är enorm trygghet att ha den känslan.

Om vi tar det från början och gruppspelet. Hur tycker du ni genomför gruppspelet, ett gruppspel som ni tillslut vinner?

Jag tycker att vi visar i gruppspelet att vi är en stark kandidat, vilket många visste om på förhand i våran grupp. tycker resultatet säger sitt när vi går obesegrade genom hela gruppspelet.

D-gruppen som ni spelade i, brukar generellt sett hålla bra kvalité med många lag som aspirerar på slutspel. Vad tycker du att gruppen höll för kvalité nu när ni mött lag från andra grupper i slutspelet?

Även denna gång så var det fler lag som var med i kampen om slutspelsplatserna. Och varje match var otroligt viktig att vinna. Tycker att många lag var jämna i våran grupp. Skillnaden på lagen i vår grupp och lagen vi mött nu (RIG, Linköping) är olika, RIG och Linköping är väldigt säkra med boll och bjuder på en väldigt fin innebandy  då vi fått lägga lite mer fokus på ett försvarsspel vilket absolut varit till vår fördel. I vår grupp är det lite mer kamp och oftast är det vi som för matcherna mot mera fysiskt spelande lag.

Både i åttondelsfinalen och kvartsfinalen har ni ställs mot motstånd där många på förhand sett er som ”underdogs”. Hur tänkte ni själva inför dessa matcher när man ställs mot såpass bra lag?

I sånna lägen där man blir kallad ”underdogs” så behöver man inte tänka särskilt mycket. Man känner mindre press på en vilket gynnat oss i båda matcherna. Man har självklart i bakhuvudet att vi möter väldigt bra spelare samtidigt som vi vet att vi har möjlighet att vinna. Alla i laget vet att vi kan vinna och tror på att vi kan vinna vilket ger oss en bra och skön känsla inför match.

Överlag, vem tycker du har varit lagets bästa spelare fram tills Innebandyfesten?

Ingen tvekan så säger jag Daniel Strandberg. En mycket viktig spelare i laget som både gör poäng och lyfter laget med sin kaptens roll. Igentligen har alla i laget varit grymma och verkligen visat sig från sina bästa sidor men Daniel har utmärkt sig både på plan och utanför plan enligt mig!

Nu väntar Jönköping, vad vet du om det laget?

Vet inte jättemycket om Jönköping, det man hört är att det är bra lag, bollskickliga och har ett högt tempo. Mötte ett antal spelare i Skol-SM för inte jätte längesen så man har nog koll på några spelare. Men som i de andra matcherna så spelar inte motståndet roll vi fokuserar på vår insats och gör vi den bra så ska det gå vägen.

Årets upplaga känns lite som ”skrällarnas år” då många tippade favoriter blivit utslagna. Hur ser du på de fyra lagen som tagit sig till Kalmar. Förvånande?

På förhand är det förvånande för många vilka som har gått till innebandyfesten, men de här fyra lagen har lyckats ta sig hela vägen genom att vinna över de andra lagen vilket borde innebära att för tillfället som var de det bättre laget. Och alla fyra lagen har bevisat att de är väldigt bra och förtjänar att få åka till Kalmar. Tycker det är grymt av lag som är ”underdogs” att få motbevisa och lyckas prestera vid sånna här tillfällen!

Vad kommer göra att ni eventuellt når finalen och ev ett guld?

Som jag nämnt tidigare så har våran nyckel varit våran lagmoral och viljan att vinna hos alla spelare, sen har vi ett flertal individualister som kan stänka dit dom viktiga målen vilket också kan vara en avgörande sak för oss! Det gäller att alla gör en bra match och om det stämmer för alla så är det inte många som kan vinna över oss. Därför har vi alla möjligheter att stå som segrare i Kalmar.

Vilket lag tror du avancerar från den andra semifinalen?

Eftersom det har varit ”skrällarnas” år så gissar jag på att Farsta lyckas ta sig hela vägen till final. Men Farsta får det väldigt tufft mot Partille vilket det skall vara i en semifinal.

Vem i laget kommer ha en framträdande roll under helgen i Kalmar?

Nämnde Strandberg tidigare som bästa spelaren, svårt att undgå han även på denna fråga. Han kommer att vara väldigt betydelsefull för oss och han har en stor roll som kapten. Även våran målvakt Fredrik Stach som presterat utöver det vanliga de senaste 2matcherna i slutspelet. Men det är en lagsport så det gäller att hela laget träder fram på sitt sätt, sen är det alltid någon som drar det stora lasset och det kommer vara Daniel Strandberg.

Vi önskar Andreas och hans Huddinge lycka till kommande helg. Mer kommer framöver, håll utkik!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar