JAS-bloggen
Intervjuer

Intervju med Partilles Johan Främberg!

Vi fyller på med nästa intervju, denna gången med Partilles backgeni Johan Främberg!

Dags för innebandyfesten, första gången för ”er” generation. Hur är känslan?

Det är en fantastisk känsla att veta att vi snart ska till Kalmar och spela innebandyfesten, det är inte många som får vara med om detta och det ska bli riktigt kul! Bara att vara där är en upplevelse i sig och det blir kul att se hur vi står oss mot de övriga tre lagen.

Om vi tar det från början och gruppspelet. Hur tycker du ni genomför gruppspelet, ett gruppspel som ni tillslut vinner?

Innan gruppspelet satte igång visste vi inte riktigt hur vi låg till. Vi hade åkt upp och plockat hem en cup i Falun några månader tidigare men då saknades en hel hög lirare som antingen var för gamla eller som ännu inte hade tillkommit till laget. Inför JAS-premiären hade vi fortfarande inte riktigt satts på prov och för motståndet stod IBF Göteborg, ett lag som sett till sina många duktiga spelare och ovanligt höga medelålder hade kapacitet att ganska enkelt ta hem gruppsegern. Hur som helst slog vi dem med 0-4 och visade vilken nivå vi kan spela på. Efter att vi skrällt som man nog får lov att kalla det i första matchen så flöt det mest på. Vi hade två ganska tuffa matcher mot Marstrand och Pixbo som vi till slut vann rättvist. Övriga matcher vann vi med stora marginaler. Vi gör en stabil säsong rakt igenom, några matcher kunde vi genomfört lite bättre och begärt lite mer av varandra men allmänt är jag otroligt nöjd med gruppspelet och laget.

G-gruppen som ni spelade i, höll väldigt blandad kvalité sett till hur resultaten såg ut. Vad tycker du att gruppen höll för kvalité nu när ni mött lag från andra grupper i slutspelet?

Jo men precis, resultaten vittnade om en blandad kvalité och så var det absolut. Med tanke på att vi mötte storfavoriten IBF Göteborg redan i omgång ett och den andra favoriten Pixbo i slutet på november så fick vi möta motstånd som höll lite lägre klass framåt slutet av gruppspelet och vi avslutade med match mot jumbon Sävedalen vilket kanske inte var den bästa genomköraren man kunde få inför ett kommande slutspel. I åttondelen och kvarten ställdes vi mot Lockerud respektive Åstorp, två lag som båda tagit sig vidare från grupper som jag tror håller högre klass än vår, bra gjort av de både att ta sig vidare. Jag tror alltså att vår grupp höll ganska låg kvalité i allmänhet men alla matcher ska spelas, det låter lite klyschigt men alla inblandade i laget var tydliga med att vi inte ville åka på några käftsmällar för att vi underskattade något lag i gruppen.

Åttondelsfinalen blev en tuff historia med suddenvinst för att sedan något bekvämare rent resultatmässigt slå Åstorp i kvarten. Hur tycker du ni genomförde de två matcherna och hur hanterar ni framgången på bästa sätt?

Jag kan inget annat än att vara nöjd med lagets prestationer, vi gick trots allt segrande ur båda striderna. Men som du säger så var det en lite bekvämare seger mot Åstorp. Mot Lockerud kommer vi inte riktigt upp i den nivå som vi vet att vi kan spela på men vi lyckas lösa det till slut via ett PP i sudden. Är såklart nöjd med resultatet mot Lockerud och viljan att kriga för laget och täcka skott m.m. fanns absolut där men innebandymässigt kunde vi presterat bättre. Inför matchen mot Åstorp visste vi att det skulle krävas att vi höjde oss en till två nivåer för att kunna hänga med i deras tempo. Vi hade en ganska tydlig game plan som jag tycker vi följde till punkt och pricka och alla spelare visade upp en otrolig vilja. Vi vågade spela ut på ett helt annat sätt än mot Lockerud och det gav bra utdelning målmässigt även om vi hade lite flyt vid ett och annat mål. Åstorpmatchen är jag otroligt nöjd med och vi spelade på toppen av vår förmåga. Vi tar med oss det vi tycker vi gjort bra från matcherna och går igenom vad vi vill förbättra. Det är viktigt för oss att behålla ödmjukhet inför kommande uppgifter trots om vi redan slagit många bra lag.

Överlag, vem tycker du har varit lagets bästa spelare fram tills Innebandyfesten?

Den jag skulle kunna lyfta fram är i så fall vår målvakt Erik ”Lenny” Lennheimer. Han utstrålar ett lugn i kassen som verkligen smittar av sig på hela laget och han har förmågan att fullkomligt bomma igen där bak när det behövs som mest, en komplett målvakt som jag lätt kan med att säga är en av JAS-Sveriges allra vassaste. Det som hittills har utmärkt oss har varit sättet vi jobbar på som ett kollektiv, hur vi sliter i försvaret och hur vi hjälper varandra på planen från målvakt till topp. Att plocka ut en eller några få utespelare som varit allra bäst vore fel, vi har alla olika roller i laget som alla är lika nödvändiga. Vissa har öst in poäng och andra har sett till att täppa till bakåt, ingen klarar sig utan den andre om man ska ta sig långt i JAS.

Nu väntar Farsta i semifinalen, vad vet du om det laget?

I nuläget har jag väldigt dålig koll på Farsta, vi mötte dem i en cup 2009 och en annan cup 2012, men jag gissar att de matcherna är föga till hjälp den här gången

Årets upplaga känns lite som ”skrällarnas år” då många tippade favoriter blivit utslagna. Hur ser du på de fyra lagen som tagit sig till Kalmar. Förvånande?

Det kommer garanterat vara fyra bra och riktigt taggade lag som pallrar sig ner till Kalmar den 21 mars. Finns såklart något/några lag som man trodde skulle vara i festen som inte är det, men så är det alltid, det har ju hänt förr att två storfavoriter mötts redan i åttondelen till exempel. Jag tror vi ändå är den största överraskningen, även för oss själva haha. Jag tror det var få av oss om ens någon som vågade tro att vi skulle ta oss till festen efter att vi avancerat från gruppen. Jönköping och Huddinge är nog riktigt vassa, iaf om man som mig bara kollar resultat hit och dit. Att Huddinge slår ut både RIG och Linköping säger ju det mesta och JIK vet jag är bra sedan tidigare. Farsta som vi möter är de som, efter oss är den största överraskningen skulle jag tro, så det blir en rolig match att spela.

Vad kommer göra att ni eventuellt når finalen och ev ett guld?

Att vi i stort sett har alla olika spelartyper i laget kan nog bli en avgörande faktor samt att vi verkligen vill kriga för varandra och trivs tillsammans. Vi har byggt upp en grym lagmoral och trivs i varandras sällskap både på och utanför planen, någonting som är bra mycket viktigare än man kan tro. Vill man inte kriga för varandra så kommer man inte långt hur bra lagets spelare än är innebandymässigt.

Vilket lag tror du avancerar från den andra semifinalen?

Egentligen vet jag alldeles för lite om både Huddinge och JIK för att säga något om den matchen, men jag går på magkänslan och säger att JIK tar det för att de har en bra bredd.

Vem i laget kommer ha en framträdande roll under helgen i Kalmar?

Ingen speciell faktiskt, är alla bara friska och skadefria så kan det bli en riktigt rolig helg!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar