JAS-bloggen
Intervjuer

Intervju med Jönköpings Johan Uhlin!

Inför den kommande Innebandyfesten nere i Kalmar kommer vi ha en intervju med en spelare i varje lag, samt ledarintervjuer och tippningar. Först ut är Jönköpings Johan Uhlin!

Dags för festen igen, något som börjar bli en vana för er. Vad är det som gör att ni lyckas år efter år?

För det första så har våra coacher de senaste åren haft en väldigt bred grupp att jobba med, många bra killar och väldigt många olika spelstilar vilket har varit nyttigt för att kunna sätta ihop femmor som passar bra tillsammans. För det andra så är våra coacher duktiga på det dem gör vilket också skapar en trygghet i laget. Sen måste jag även tillägga att vi är ett riktigt skönt gäng med bra lagsammanhållning och det har nog varit den största anledningen till våra framgångar i innebandyfesten.

Om vi tar det från början och gruppspelet. Hur tycker du ni genomför gruppspelet, ett gruppspel som ni tillslut vinner?

Vi gör till stora delar ett stabilt gruppspel, inleder det med derbyseger mot Fagerhult vilket var ett bra kvitto på lagets förmåga. Sen har vi haft några halvbra matcher som vi bara spelat av men ändå med 3 poäng i ryggsäcken. Den sämsta matchen gör vi dock nog mot Lockerud där inte mycket klickar, vi spelar utan tanke och gör en otroligt dålig laginsats vilket resultattavlan också visar. Men utöver detta så har vi klarat oss bra och bjudit på många fina laginsatser. I det stora hela spelar vi stabilt med ett stort självförtroende.

H-gruppen som ni spelade i, anser många hålla extremt bra kvalité. Vad tycker du att gruppen höll för kvalité nu när ni mött lag från andra grupper i slutspelet?

I gruppen finns det några lag som är riktigt bra, tänker framför allt på Fagerhult, Östra, Lockerud och även Hovslätt skrällade lite. Men jag har svårt att jämföra gruppspel och slutspel eftersom det är helt andra matcher som spelas i slutspelet. Det är vinna eller försvinna som gäller och eftersom jag bara varit med mot Lindås i slutspelet så har jag bara den matchen att utgå ifrån, vi gör nog säsongen bästa match och fullständigt kör över Lindås. Men det är nog sant som du säger, gruppen har ett femtal lag som är riktigt bra och det finns inget som säger att i deras högsta nivå inte skulle kunna vinna en kvartsfinal i JAS.

Åttondelsfinalen och kvartsfinalen kändes mest som ett ”hinder” på vägen som skulle vinnas. Hur tycker du ni genomförde de två matcherna och hur motiverar man sig inför matcher där man är favorit?

Som jag nämnde tidigare så var jag bara med mot Lindås, men vi genomförde den på ett otroligt stabilt sätt, vi tar tag i taktpinnen redan från start och visar vilka som bestämmer ute på banan, vi leder med 4-1 efter första men första 10 i andra trycker Lindås på bra och är nära att göra flera mål, men vi är starka och klarar oss ur dippen och rullar stabilt slut andra med resultatet 7-1. I tredje så flyter allt på och vi gör det som vi ska, en jättebra laginsats och även detta ett bra kvitto på vår förmåga när matchen slutar 11-3. Folk brukar säga att JIK svävar i det blå men så är det i själva verket inte, laget är otroligt ambitiöst men med bra självförtroende. Vi vet våran uppgift och den ska genomföras på bästa möjliga sätt, inga konstigheter.

Överlag, vem tycker du har varit lagets bästa spelare fram tills Innebandyfesten?

Där måste jag säga Dennis Svensson som varit en väldigt viktig spelare för oss.

Nu väntar Huddinge, vad vet du om det laget?

Vet inte mycket alls, har bara hört att det är en till två gubbar som gör den större delen av laget

Årets upplaga känns lite som ”skrällarnas år” då många tippade favoriter blivit utslagna. Hur ser du på de fyra lagen som tagit sig till Kalmar.Förvånande?

Jag tycker det är lite förvånande eftersom att jag tippade lite annorlunda innan säsongen började. Men eftersom lagen är i innebandyfesten så är det riktigt bra lag och jag tror det kommer vara små marginaler som avgör i Kalmar. Vi brukar inte heller lägga så mycket energi på motståndarna då vi vet vilken uppgift som väntar och vet vad som krävs av oss för att vinna.

Vad kommer göra att ni eventuellt når finalen och ev ett guld?

Vår lagsammanhållning tror jag kommer vara avgörande men även att vi har flera femmor som kan producera och prestera på topp i ett SM-slutspel.

Vilket lag tror du avancerar från den andra semifinalen?

Partille.

Vem i laget kommer ha en framträdande roll under helgen i Kalmar?

Den var svår. Vi har säkert 13 gubbar som kan göra sin gubbe och avgöra matcher, men i riktigt tighta matcher tror jag vår målvakt Jonas Wängefors kommer vara viktig och ha en framträdande roll.

Vi önskar Johan och hans Jönköping lycka till under helgen i Kalmar. Mer intervjuer dyker upp så småningom!

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar