JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar Innebandyfesten!

De tidigare omgångarna jag försökt tippa på bloggen har väl resulterat i 90 % fel, vilket påvisar okunskapen när det kommer till tippningar. Gör ett nytt försök och slänger även in en ”sexa” med spelare som JAG tror kommer leverera under helgen i Kalmar, oavsett om deras lag blir utslaget.

Jönköpings IK – Huddinge IBS 6-4

Huddinge har gjort det fenomenalt bra, slagit ut både RIG och Linköping, vilket gör att man redan nu kan gå med huvudet högt oavsett hur semifinalen går. Jönköping har inte riktigt satts på prov i slutspelet och hade en relativt enkel resa mot Lindås i kvartsfinalen. Huddinge verkar trivas med att vara ”underdogs” och det är nog tredje gången irad nu som jag tippar mot laget, vilket säkerligen ger extra tändvätska. Jönköping är festens stora favorit och får därmed tipset.

Håll ögonen på – Joel Birging och Simon Götz. Två fantastiska spelare, båda en av Sveriges bästa inom sin respektive årskull på sin position, kanske den bästa till och med.

Partille IBS – Farsta IBK 4-3

Ytterligare två lag som gjort det riktigt bra och även överraskat. Farsta som slog ut Skälby i sin åttondel för att sedan avfärda Runsten. I Partilles fall ställdes man mot Åstorp, ett lag som många på förhand trodde skulle vara ett av fyra i Kalmar, Partille visade dock sin offensivlusta och slog till med hela 9 stycken. Farsta kommer få jobba hårt i sin 2-2-1 mot offensivt bollskickliga Partille. Bylund tillbaka i spel? Kan bli en joker!

Håll ögonen på – Målvaktskampen. Erik Lennheimer i Partille och Anton Törngren i Farsta, två målvakter som fått mycket beröm under turneringens gång och är otroligt välförtjänta av detta. Kan bli matchvinnare för sina lag då det säkerligen vankas en tight fight.

Match om tredje pris, Huddinge – Farsta 4-2

En repris från gruppspelet där matchen slutade 4-4 efter ett par röriga sista minuter. Huddinge har som sagt verkligen växlat upp i slutspelet och tror därmed man nyper en bronspeng i slutändan.

Final, Jönköpings IK – Partille IBS 5-2

Jönköping besitter en bred trupp, många spelare som kan gå in och leverera och man har därmed möjlighet att få en bättre spridning på speltiden utan att tappa märkbar kvalité, något som kan vara avgörande i slutändan. Partille är som sagt ett duktigt offensivt lag, två kedjor som kan producera, framförallt om Bylund kommer tillbaka i spel. Tror Jönköpings bredd kombinerat med spetsen avgör, Partille orkar inte stå emot i slutändan och Lennheimer får kapitulera.

Som jag lovade, en ”sexa” med spelare som jag tror kommer leverera i Kalmar och se till att bidra stort till sitt lags framgång.

Målvakt – Anton Törngren, Farsta

Fyra otroligt bra målvakter på plats i Kalmar. Tror som sagt att Farsta kommer få se sig besegrade mot de andra spelskickliga lagen, men tror att Törngren i målet kommer stå för fina insatser och verkligen ge sitt lag rätt förutsättningar att verkligen göra matcher av det hela.

Backar – Joel Birging, Jönköpings IK och Jacob Holm, Partille IBS

Birging med extremt bra fart under fötterna och ser ut att lösa varje pressad situation med stort lugn. Bra åt båda håll och lär få mycket speltid.

Holm kan användas på flertalet olika positioner, men startar förmodligen som back. Även han en spelare som kommer få mycket speltid, duktig på att styra spelet och har bra kyla med boll. Levererat bra med poäng senaste tiden.

Center – Daniel Strandberg, Huddinge

Kapten för sitt Huddinge kanske inte den som hamnar i rampljuset mest, men otroligt duktig tvåvägscenter. Underskattad enligt många, men har levererat bra med poäng i slutspelet. Kommer vara ett stort offensivt hot mot Jönköping.

Forwards – Dennis Svensson, Jönköping och Jonathan Bodenmalm, Partille IBS

Dennis Svensson är en matchvinnare av rang, behöver inte mycket tid eller yta för att straffa sina motståndare. Ser alltid spelsugen ut oavsett tid och ställning under matchen. Ingen högoddsare när det kommer till avgöranden.

Lillebror Bodenmalm som stegade fram ordentligt i åttondelsfinalen med reducering och kvitteringsmål. Avig rightare som alltid hittar bra ytor i offensiv zon. Oavsett hur statusen med Bylund är så är Bodenmalm en spelare som är redo att axla rollen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar