After game

Kommentarar från Linköping – Huddinge!

Huddinge som sedan tidigare slagit ut RIG, slog i måndags även ut Linköping på bortaplan med 3-5, ett riktigt styrkebesked utan dess like. Nedan följer ett par kommentarer från måndagens match.

Karl Henriksson, Linköping:

Jag tycker att det var en väldigt välspelad match. Vi har mycket boll och skapar en hel del chanser i första perioden, som vi dock inte lyckas utnyttja. I andra perioden så får vi till slut hål på Huddinge, vilket blev början till en rätt svängig andra period. Efter målet så svänger spelet en del fram och tillbaka, något som jag tror gynnade Huddinge en del. Huddinge tog över mer och mer och fick även med sig en ledning inför sista perioden. Vi får till en kvittering tidigt i tredje och går sedan för att avgöra matchen. Vi lyckas inte göra några fler mål på Huddinge, som verkligen slet som djur för att hålla tätt. En kontring avgör en väldigt tät match som lika gärna kunde gått åt andra hållet. Vill passa på att ge beröm åt Huddinges målvakt Fredrik Stach som räddade kvar laget vid ett antal tillfällen.

Daniel Strandberg, Huddinge:

Matchen startar i ett långsamt tempo där de bägge lagen känner lite på varandra. Efter ca 3 min in i första åker vi ut på en 2a där vi vet att Linköping är skickliga i sitt PP, vi klarar av det med blotta förskräckelsen och blir stärkta utav det. Matchen fortsätter i ett långsamt tempo där Linköping har mest bollinnehav men skapar inte allt för farliga chanser. Vi går in i första pausvila med 0-0 där de bägge lagena har haft några halvchanser. Vi är inte nöjda med första och pratar om att vi måste ta mer intiativ och våga mer framåt och inte bara spela runt deras box. Andra börjar rätt liknande första, lågt tempo som ibland växlar upp i högre. Efter 7 minuter tar Linköping ledningen genom att slå in en retur efter skott från vänster kanten. Vi svarar snabbt med 1-1 genom ett backskott men bytet efter tar Linköping återigen ledningen när man styr in bollen framför mål. Nästa byte var de vår tur att replikera med ett skott från högerkanten, ställningen alltså 2-2. Matchen är nu inne i ett högt tempo och efter 13 minuter lyckas vi bryta boll på backposition och sedan kontra in 2-3. 2-3 står sig till periodpaus och vi går in till tredje med en bra känsla. 1 minut in i tredje perioden tar vi en onödig utvisning som Linköping lyckas ta vara på, 3-3. Chanserna och bollinnehavet böljar fram och tillbaks och efter 12 minuter lyckas vi ta ledningen med 3-4. Efter målet blir vi rejält nedtryckta och Linköping äger mycket boll och skapar chanser. 18 minuter har gått av tredje och Linköping tar Time-out och plockar ut sin keeper. Dem skapar mycket chanser men vi lyckas försvara oss mot de efter några fina räddningar av våran målvakt Fredrik Stach och efter 19.37 sätter vi 3-5 i öppen kasse och matchen är avgjord. Med det vill vi tacka Linköping för en väl spelad match.

Fredrik Stach, Huddinge:

Jag tycker att vi kommer in på planen med våra huvuden kvar på kudden från bussresan. Man märkte redan på uppvärmningen att det inte fanns samma glöd som det gjorde i mötet mot RIG. Men på något mirakulöst sätt så lyckas vi att hålla 0-0 efter första perioden, det kunde lika gärna stått 5-0 till dem. Vi kommer in i andra perioden med lite mer pondus, men ändå så lyckas Linköping pilla in första målet via lite fibbel av mig. Jag tror det målet var viktig för matchen i sig, då det började hända mer saker från båda lagen efter det målet. Resten av matchen är i hög fart och är riktigt jämn. Anledningen till att vi vann var nog för att vi var lite bättre försvarsmässigt och inte låter deras otroligt starka offensiv komma till de lägena de vill. Om man jämför med resterande lag som är kvar i slutspelet så tycker jag ändå att Linköping ska vara ett av dem.