After game

Kommentarer från Partille – Åstorp

Partille blev andra lag att kvalificera sig för Innebandyfesten när man besegrade en av förhandsfavoriterna Åstorp på hemmaplan med 9-5. Partille som vann sin grupp storstilat har fortsatt att leverera och man kommer därmed ställas mot Runsten eller Farsta i sin semifinal i Kalmar. Nedan följer ett par kommentarer från matchen.

Jacob Holm, Partille:

Jag tycker att Åstorp börjar matchen klart bäst. Dom spelar en snabb innebandy som vi inte riktigt är vana vid. Efter ca 4 min så tar de också mycket rättvist ledningen. Sen efter det så tycker jag att vi successivt äter oss in i matchen och tar över mer och mer och tillslut så får vi ett powerplay. Väl där har vi inget riktigt något större tryck på Åstorp men med ett halvdant skott så lyckas jag hitta en lucka och vi har kvitterat matchen. Resterande av perioden tycker jag är jämn. Åstorp har ett powerplay där dom skapar en hel del bra chanser men Erik Lennheimer spikade igen den gången. Båda lagen skapar väll ungefär lika mycket chanser men målen uteblir och vi har 1-1 efter första perran. Andra perioden börjar jämnare än första och i mitten av perran så kan Åstorp ta ledning genom en kanon av Niko Moberg i x:et. Vi blir lite frustrerade men Oskar ”Oggepe” Petersson tar oss in i matchen genom att vinna bollen på mittplan och sedan sätter han en dragare lågt i bortre stolproten. Här får jag känlsan att vi tar över matchen. Och några minuter senare så gör Kapten Olle Sergård som han brukar göra. Han skjuter en markrullare från fickan och vi tar ledningen för första gången i matchen. Glädjen blev dock kortvarig då Åstorps största ”brunkare” bryter igenom och hänger på egen hand kvitteringen. Men vi har ändå en positiv känsla och sent så gör Geniet själv Jonathan Bodenmalm 4-3 på sin egen retur och vi får ett moraliskt övertag. Direkt i tredje så får vi två powerplay som vi inte lyckas utnyttja men kort efter så lyckas vi utöka vår ledning. Oggepe skjuter och deras målvakt släpper en retur som Eric ”poängkungen” Hellström petar in i öppenkasse. Åstorp kliver upp högre i banan och blir allt mer desperata efter ett mål men istället på kontring så skjuter jag ett skott som jag inte riktigt såg vart det satt men det blev mål och ledningen var utökad till tre mål. Mindre än minuten senare så gör Johan ”spelgeniet” Främberg bort sin gubbe på halvplan och hittar Eric H på bortre som skickar in bollen i det öppna målet enkelt. Detta var Johans fjärde assist vilket bör uppmärksammas. Åstorp pressar på och tillslut så får man utdelning. Uppfattade inte riktigt vad som hände men mål blev det signerat Pontus Sjöberg och bara sex sekunder senare så gör Niko Moberg 7-5 målet och matchen lever i allra högsta grad. Dock blir slutforceringen inte så lång då Tobbe Wahlgren som gjorde comeback idag efter några veckors uppehåll två mål i öppenkasse. Jag tycker att denna matcgen vinns av oss då vår målvakt är lite bättre än deras och gör snäppet vassare rädningar när vi behöver det. Dock går planens gigant till Niko Moberg. Tycker stundtals att han är en egen nivå på planen och gör lite som han vill. Hos Partille så tycker jag att vi vinner som ett lag. Går inte säga att han var bäst för vi vann denna match för att alla kämpade tillsammans. Lyfter väll först och främst Lucas ”bangaren” Öhrling som gör ett otroligt jobb i det tysta idag. Adam Rydén gör sin bästa match iår och man inser att verkligen alla i laget ville det här då t.o.m. Eric H jobbar ner i eget sarghörne. Sådana signaler tror jag även var en faktor till att vi drog det något längre strået än Åstorp idag.

Niko Moberg, Åstorp:

Matchen börjar ganska jämnt, båda lagen är taggade. Första perioden slutar 1-1. Vi skapar mycke,t men får inte in bollen. Andra går vi upp i 2-1 ledning, men vi tabbar oss och ger Partille alldeles för enkla mål. Inför tredje leder Partille med 4-3 och siffrorna enligt mig speglar inte matchen. Iallafall så börjar det med att vi får utvisning direkt,men klarar av att hålla undan. Direkt efter får vi en till men lyckas hålla bort den också. Partille är effektiva med sina 13 skott på hela matchen och vi är inte det med våra ca 35 skott.. Men Partille vinner med 9-5 rättvist.