JAS-bloggen
After game

Kommentarer från Lindås-JIK

Igår inleddes kvartsfinalsspelet mellan Lindås och Jönköping, en match som JIK kunde vinna relativt enkelt i slutändan med 3-11. Man blev därmed första laget att kvalificera sig för Innebandyfesten, där man för andra året irad har två deltagande lag. Starkt! Ett par kommentarer från matchen följer nedanför.

Oskar Falk, Lindås:

Matchen mot Jik började väl helt okej de första tre bytena, vi får försvara väldigt mycket. Det kändes ändå som de inte kom någonstans, men efter de första avvaktande bytena så smäller de. Vi är ligger där vi ska men gör inte det lilla extra som hade behövts, de första målen var riktigt snygga. Men ändå gör vi inte de sista jobbet som vi hade gjort hittills i JAS. Första perioden slutade med Jik favör. Vi snackade i pausen om att gå upp och känna lite på dom, lite högre press och ändrade om lite våran kedja. Cristopher Rydberg som kom in i andra perioden gör ett bra jobb när han springer sig slut där uppe mot deras backar. Det kändes som att andra perioden var våran. Men vi sätter inte våra chanser.. Jik’s målvakt var verkligen något utöver det vanliga. Stor eloge till honom. Perioden fortsätter och vi har mest boll men de lyckas få in sina chanser. Vi visste sen innan att Jik är ett kontringsfarligt lag. Men de var helt enkelt för bra för oss denna kvartsfinalen! Efter andra periodens slut så tror jag det stog 7-1, vi har vänt matcher förr. Men 6 mål på en period mot ett starkt Jik tror jag inget lag i Sverige skulle klarat av. De börjar med att dom gör 8-1 och sedan får vi in 8-2 därefter. Vi ger oss inte hur än matchen lider mot sitt slut och Jik bara trummar på. Vi chansar med att ta ut målvakten och de får in yttligare 3-4 bollar. Det var bara att spela av matchen efter detta och göra det för den fantastiska publiken som kom dit. Slutresultatet blev 3-11. Om du inte lagt ut något än så skulle jag kunna tillägga att, med färre individuella misstag hade det nog inte blivit så stora siffror!

Sen har jag inte så mycket mer att tillägga än att önska Jik all lycka till på innebandy festen! Grymt bra jobbat. Tack för mig / Oskar Falk #64

Joel Birging, lagkapten JIK:

Det var en tight match med bra stämning på läktaren och jag tycker kanske inte att 11-3 speglar matchbilden helt och hållet. Första perioden börjar med mycket vilja och böljande spel fram och tillbaka. Vi är snäppet större och har det mesta av spelet och lyckas därför gå till vila med 1-4. Andra perioden svänger över till lindås favör, de höjer sin egen insats och vi börjar slarva med bollen. Lindås är dock väldigt ineffektiva vid deras målchanser och vi kan straffa dem även denna period. Inför tredje går vi in med en trygghet att lindås måste satsa framåt och att lägen då kommer dyka upp. Trots lindås höga press kan vi hålla mycket boll och får som väntat några kontringslägen som vi utnyttjar. Sedan tar de ut målvakten och vi dödar matchen med två mål i öppen kasse. Det var en riktig laginsats från vår sida där alla presterade på topp, men jag vill ge extra cred till vår målvakt Jonas Wängefors som gör många fina räddningar i viktiga sekvenser av matchen.

Jonas Wängefors, målvakt JIK:

Vi gör en väldigt bra laginsats i ungefär 50 minuter av matchen. Jag tycker vi spelar med en stor trygghet och pondus i försvaret som sedan leder till att vårt starka offensiv spel fungerar så bra som det gör. När Jacob Larsson tryckte in vårt 7.e mål i slutet av andra perioden så kände vi att det inte fanns någon chans för Lindås att de skulle kunna hämta upp ett 1-7 läge i tredje perioden och då kunde vi tryggt och säkert döda matchen i sista perioden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar