JAS-bloggen
Tippningar

Wikström och Håkansson tippar kvartsfinalerna!

Ted Wikström, verksam i  IK Sirius IBK:s organisation och även en fruktad division fem spelare enligt ryktena, samt Jonathan Håkansson, tränare för Warberg IBF:s herrlag och JAS-lag, som även har fina meriter med Hallands distriktslag har tippat de kommande kvartsfinalerna som drar igång ikväll!

Linköping IBK Ungdom – Huddinge IBS

Ted: På förhand kändes det som att många hade Sirius eller RIG Umeå som motståndare till Linköping här, men Huddinge skrällde i åttondelsfinalen och har ett ”go” i laget som få kan matcha. Man har en stabil keeper och ett par spelare som sticker ut lite extra, men Linköping är och ska vara favoriter. Laget är relativt ihopspelat och sedan tidigare år och man har Sveriges två bästa spealre födda -96, Lanver och Karlsson. Tänk er dessutom om Sigfridsson skulle göra comeback… Nej, Linköping tar detta. 5-2.

Jonathan: Linköping som har setts som de stora favoriterna sen säsongen startade med en rad U19 landslagsspelare. Huddinge som slog en annan favorit till att gå till Innebandyfesten nämligen RIG Umeå. Men här tar Huddinges resa stopp. Linköping är något nummer för stort för Huddinge. Det som kommer avgöra att Linköping vinner och inte Huddinge är för att Linköping har bättre spetsspelare i form av Felix Lanver, Marcus Karlsson, Karl Henriksson och Tobias Claesson. Tippar att det blir 8-3 till Linköping.

Lindås IBK – Jönköpings IK

Ted: Jönköping har i flera år haft något stort på gång och man har en vinnarkultur som få lag kan matcha. Hade en enkel resa mot kvartsfinalen, men något säger mig att man inte satts på prov riktigt än, förutom mot Lockerud i gruppspelet. Nu ställs man mot ett formtoppat Lindås som är inne i det där ”flowet” som kan leda dom hela vägen till Innebandyfesten. Jag tror faktiskt denna match blir oerhört jämn och kan sluta precis hur som helst, men jag måste ha en vinnare och tror att Jönköpings rutin avgör i slutändan. Lindås kommer dock inte ge sig förrän slutsignal. 4-5 i sudden.

Jonathan: Jag tror att det kommer bli en jämn och tuff match där jag tror Jönköping tar hem segern. Varför jag tror Jönköping vinner är på grund av att de har en riktigt bra spetsspelare i form av Joel Birging. För att Lindås ska kunna störa Jönköping så behöver deras målvakt Andreas göra en bra match och Joel Ärlig visa vägen. Men jag tror Joel Birgings mannar besegrar Lindås ikväll. Tippar att det blir 4-6 till JIK.

Partille IBS – Åstorp/Kvidinge

Ted: Här är den kvartsfinalen som jag tror är mest lättippad, återstår att se om jag har fel. Partille är i mina ögon ett bra lag, men man saknar matchvinnare och i Åstorp kryllar det av dem. Skåningarna har inte heller satts på något direkt prov hittills utöver en tuff gruppspelsmatch, men här ska man ta en klar seger på bortaplan. Fabian Hansson sätter två påsar i 3:perren och avgör matchen. 1-4 till Åstorp.

Jonathan: Partille har gjort en bra JAS säsong och ska vara riktigt nöjda med det dem har presterat så här långt. Även Åstorp har gjort en bra säsong där de vann en riktigt tuff grupp. Här kommer det bli en riktig målvaktskamp mellan Erik Lennheimer och Erik Wennerlund. Där jag tror Wennerlund i Åstorp kommer gå segrande ur striden. Tippar att det blir 3-7 till Åstorp.

IBK Runsten – Farsta IBK

Ted: Här är den mest otippade kvartsfinalen. Jag kan villigt erkänna att jag varken hade Runsten eller Farsta vidare från sina åttondelsfinaler, men vilka prestationer man stod för! Runsten är svårspelade på hemmaplan och jag tror faktiskt det fäller avgörande i slutändan. Farsta känns som ett dagsformslag medan Runsten varit stabila i flera år. Man har alltid tillhört topp 8 i Sverige på 96-sidan och har lärt sig av både med-och motgångar i tidigare SM. Fredrik Björkman blir skillnaden lagen emellan i detta möte. 6-4 till Runsten.

Jonathan: Denna match är den svåraste för mig att tippa, men jag går på magkänsla. Bägge lagen kommer ifrån åttondelsfinalen med uddamålsseger. Här tror jag det är IBK Runsten som drar det längst stråt och vinner matchen. Matchens profil utnämner jag till Fredrik Björkman. Men den här matchen kommer bli väldigt tight, det kommer bli uddamålet åt något håll. Tippar att det blir 5-4 till IBK Runsten.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar