JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Flybring/Törngren inför kvartsfinalen mellan Runsten – Farsta!

Tredje H2H intervjun, med Oskar Flybring från Runsten, samt Anton Törngren från Farsta. Matchen kommer som bekant livsändas, vilket är ett stort plus, kul med föreningar som verkligen ser till att anordna bra förutsättningar för de duktiga juniorerna!

Dags för kvartsfinal, hur är läget och formen i truppen?

Oskar: Läget i truppen känns riktigt bra, eftersom jag tycker vi har blivit mycket bättre genom säsongens gång både i JAS och i H1N.

Anton: Yes, en kvartsfinal som vi verkligen har sett fram emot och längtar till. Läget i laget är väldigt bra och mycket positivt då det har gått väldigt bra på senare tid för oss i framförallt JAS och i HJ1 har vi nu börjat ta poäng och det har blivit en stor förändring där, då vi hade det svårt i början.

Ni kommer in i kvartsfinalerna med en, respektive två matcher spelade. Vad tycker ni om era insatser hittills?

Oskar: I senaste matchen mot Dalen så gör hela laget en bra insats så hittills har det sett riktigt bra ut.

Anton: Ja, vi kommer till kvartsfinalen med två matcher i benen, en match mot Telge och en mot Skälby. Matchen mot Telge var lite nervös och pirrig då vi inte började så jättebra men vi jobbade oss in i matchen. Matchen svängde mycket fram och tillbaka och in till sista perioden hade vi en 4-6 ledning och hade då lite andrum. Men det vi tar med oss från den matchen är framförallt sista perioden då vi stänger igen och alla offrar sig för varandra och gör dessutom två stycken mål framåt. Dvs sätt över hela matchen en mycket bra insats men med lite dalar här och där.

Matchen mot Skälby visste vi på förhand skulle bli mycket tuffare och vi skulle behöva gör en jätte insats för att klara av de, vilket vi också gjorde. Vi började jätte bra och fick utdelning ganska snabbt. Efter det tog Skälby tag i takt pinnen och hade väldigt mycket boll men tycker inte att de kom till jätte farliga lägen då vi jobbade stenhårt i försvaret och alla offrade sig för varandra även i den här matchen. Det var verkligen en lag insats, alla bidrog på sitt sätt. Kan mycket väl vara så att det här var våran bästa match på hela säsongen.

Tycker ni att ni överraskat hittills eller vad är målsättningarna inom laget?

Oskar: Jag tror att vi kanske har överraskat många andra men inom laget har målsättningarna varit att vi ska ta oss till festen!

Anton: Vi har inte pratat så mycket om just målsättningar. Vi hade en när säsongen började vilket var att vi skulle ta oss vidare från gruppen. Men nu tar vi varje match i taget och ser hur långt det går. Jag hade själv inte kunnat ana att vi skulle ta oss till en JAS kvartsfinal i början av säsongen så om jag ska säga mitt tycker jag att vi har överraskat, framförallt andra lag/personer som inte kommer från Stockholm såna som inte har hört talas om oss förut.

Vad vet ni om era motståndare som står på andra sidan?

Oskar: Vet inte så mycket men det som jag har hört är att dom går mycket på snabba kontringar, har en bra målvakt och ger sig aldrig.

Anton: Jag personligen hade inte hört talas om Runsten förrän vi var i Uppsala och deltog i Storvreta innebandy cup, då de gick ganska bra och åkte ut mot Skälby i en tight match om jag har läst rätt. Så jag har ingen koll alls på Runsten tyvärr.

Vad är det som kommer göra att ni blir klara för Innebandyfesten?

Oskar: Vi har starka individer i laget som alltid sticker ut när det behövs.

Anton: Det som kommer göra att vi tar oss till innebandy festen är att vi aldrig kommer ge upp oavsett hur det går, alla kommer alltid vara där och hjälpa till men även stötta andra. Vi är som vissa brukar säga MASKINER som aldrig är nöjda!

Det känns lite som att mötet är mellan två ”outsiders” två lag som det inte pratats om på förhand. Hur passar en sådan uppfattning ert lag anser ni?

Oskar: Tycker det känns skönt att inte ha någon press på sig och att många lag underskattar säkert oss och det är bara bra för vår del.

Anton: Det är faktiskt inget vi eller jag har funderat över, så har inget bra svar på den frågan.

Vilka övriga tre lag tror ni kommer stå klara för ”Festen” efter kvartsfinalerna?

Oskar: Jag tror att Linköping, Jönköping och Åstorp står i kvartsfinalerna.

Anton: Lagen som jag tror tar sig vidare är Jönköping, Åstorp/ Kvidinge och Linköping. fast jag hoppas på Huddinge i den sista matchen men tror inte riktigt att de tar sig hela vägen.

Inom kort kommer en tippning upp från kunniga människor, samt ytterligare en H2H intervju med spelare från den sista kvartsfinalen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar