JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Bonasoni/Weidman inför kvartsfinalen mellan Lindås – JIK!

Redan på onsdag är det igång igen, Lindås ställs mot JIK i en riktigt härlig kvartsfinal, Lindås som med nöd och näppe tog sig vidare till slutspelet, men har nu verkligen bevisat att det är där man hör hemma efter två raka segrar. Sebastian Bonasoni från Lindås och Otto Weidman från Jönköping har besvarat frågorna inför matchen!

Dags för kvartsfinal, hur är läget och formen i truppen?

Sebastian: Läget i truppen är bra just nu, några småskador på vissa spelare men inga allvarliga saker. Formen i laget är helt okej, vi har gjort några bra matcher men även några sämre.

Otto: Läget är bra i truppen, inga skador vad jag vet så det gäller bara att hålla oss friska. Formen är lika bra skulle jag säga, vi gjorde en bra match mot Hagfors och vi har spelat några bra matcher efter den också.

Ni har spelat en respektive två matcher innan kvartsfinalen i slutspelet. Hur tycker ni att laget presterat i era första insatser?

Sebastian: Våra 2 matcher har i helhet varit bra, men vi har börjat båda matcherna ganska dassigt och släppt in några enkla mål vilket gjort att vi vart i underläge och får därför gå upp ganska högt och jaga ikapp. Vi har dock gjort det extremt bra då vi kommit ikapp från 0-2 till 6-2 mot Göteborg och 6-2 till 6-6 mot Helsingborg.

Otto: Vi gjorde en stabil insats mot Hagfors och spelade bra, samtidigt tycker jag ändå att vi inte kom upp i våran högsta nivå utan gav bort några enkla mål. Vi var inte heller riktigt på tårna från början. Så vi kan bättre helt enkelt.

Tycker ni att ni överraskat hittills eller vad är målsättningarna inom laget?

Sebastian: Jag tror vi har samma mål som de flesta lagen som kom till slutspel och det var ju att komma till festen och efter det vinna JAS. Vi har snubblat på mållinjen de 2 förra åren då vi åkt ut på uddamålet i kvarten vilket inte kommer hända igen:) Jag tycker inte vi har överraskat då vi har visat att vi är värda där vi är idag.

Otto: Vi satte upp ett mål tidigt i säsongen och det var att vi skulle ta oss till innebandyfesten och efter det vinna guld. Tycker inte vi överraskat.

Vad vet ni om era motståndare som står på andra sidan?

Sebastian: Jag vet inte så mycket även om vi mötte dem i Gothia för inte så längesedan, det var en tuff match där vi drog det längsta stråt på straffar. Men vi hade borta 5 spelare på sdf-sm och jag förmodar att de också hade borta några spelare.

Otto: Jag vet inte så mycket om Lindås. Vi möttes ju i Gothia men då var jag och en del andra i laget och spelade SDF-SM. Antar att resten av laget och tränarna kan lite.

Vad är det som kommer göra att ni blir klara för Innebandyfesten?

Sebastian: Våran laganda och kämpavilja, vi är ett lag som gör allt för att vinna. Vi är inget lag som behöver känna oss beroende av någon spelare att han ska vara bra idag utan vår trupp är bred och komplett.

Otto: Vi är en väldigt bra grupp som gör allt för varandra. Vi har bredden i laget men även spetsen som krävs för att avgöra en kvartsfinal.

Vilka övriga tre lag tror ni kommer stå klara för ”Festen” efter kvartsfinalerna?

Sebastian: Linköping, Årstorp och Runsten.

Otto: Farsta, Linköping och Åstorp.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar