JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Holm/Hansson inför Partille – Åstorp!

Det är snart dags att dra igång kvartsfinalerna, i en av matcherna kommer Partille ställas mot Åstorp, en av de stora favoriterna. Jacob Holm, som avgjorde åttondelsfinalen i sudden samt Fabian Hansson har besvarat lite frågor inför den stundande matchen.

Dags för kvartsfinal, hur är läget och formen i truppen?

Jacob : Läget är bra, nästan alla är friska och krya inför kvartsfinalen. Bara Kalle Bylunds fot som spökar lite. Fortfarande oklart om han kan vara med mot Åstorp. Formen är också bra, många som höjt sig några extra nivåer nu vilket behövs när vi ska möta ett så skickligt lag som Åstorp.

Fabian : Formen är väldigt bra, vi har tränat mycket de senaste veckorna inför slutspelet så vi är väl förberedda. Vi har väntat på detta hela säsongen och det är nu som det börjar bli spännande och roligt. Vi har många i laget som tänder till extra när det är slutspel.

Ni kommer in i kvartsfinalerna med en match spelad, vad tycker ni om er åttondelsfinal?

Jacob: Jag tycker vi får den bästa möjliga start genom Främbergs 1-0 mål. Dock skadar sig Kalle I samband med målet och efter det så är Mariestad bättre än oss I första perioden och kvitterar även rättvist i mitten på perioden. Andra perioden är Mariestad klart bättre än oss och det är genom både tur och vår egen vägg Lennheimer i kassen som gör att vi fortfarande en chans att vända matchen. Sen i tredje så måste det erkännas att vi var helt slut. Hade Mariestad gått ut och trummat på som i de två första perioderna så hade vi förlorat. Istället får jag känslan att de vill spela på resultat och backar hem och bjuder på det viset in oss i matchen. Jonathan ”geniet” Bodenmalm gör två mål och det är helt jämnt i matchen. Väl i sudden så händer en omdiskuterad situation när Isak Stöckel utvisas för obstruktion. En situation som jag väljer att inte kommentera då jag inte han uppfatta vad som hände. Jag hoppas att domaren gjorde sitt jobb och tog en korrekt utvisning för annars tycker jag synd om Mariestad! Väl i pp:et så får jag kliva in förvånansvärt enkelt och skjuta vilket resulterade i mål. Vet ej om vi vinner rättvist men vi vinner matchen och därför spelar vi kvartsfinal:)

Fabian: Vi visste att det skulle bli en tuff match mot Höllviken men jag tycker att vi kontrollerade matchen från början till slut. Vi känner varandra väl eftersom vi har mött varandra många gånger. Det blev en väldigt målsnål match och vi hade inte riktigt flyt. Tempot var högt i första perioden men det blev lite avsalget i andra och tredje. Känns som Höllviken blev lite trötta och passiva. Spelmässigt sätt så var det inte vår bästa match fast vi hade den under kontroll. När Höllviken gjorde 2-1 så ökade vi upp tempot igen och Benjamin Wiphagen kunde sätta sätta dit 3-1.

Tycker ni att ni överraskat hittills eller vad är målsättningarna inom laget?

Jacob: Vi hade som mål att ta oss till slutspel och väl i slutspelet fick det gå lite hur som helst. Vi är glada över att tagit oss såhär långt men vi är inte riktigt nöjda än.

Fabian: VI kom långt ifjol så målen är högt satta. Vi kom från en tuff grupp vilket har starkt oss som lag. Det tuffa motståndet har gjort att vi har fått hålla ett högt tempo i matcherna .

Vad vet ni om era motståndare som står på andra sidan?

Jacob: Jag vet inte så jättemycket om Åstorp. Vet att de har en otrolig bra femma med spelare som jag fick känna på i hj17-SM. Där fick jag lära mig att om man tappar bollen på fel ställen så ringer det mot den femman. Kan dock inget om deras spel men hoppas självklart att våra skånska tränare Fredrik ”Fritz” Svensson och Martin ”tvätthängaren” Jönsson kan skrapa fram något deras spel annars får vi en överraskning när ställs mot varandra.

Fabian: Jag har inte så bra koll på Partille, men det är säkert ett bra lag som har tagit sig så här långt. Jag är helt säker på mina ledare har full koll på Partille och vi ska göra allt för att gå vidare från denna tuffa borta match.

Vad är det som kommer göra att ni blir klara för Innebandyfesten?

Jacob: Oj, bra fråga faktiskt. Åstorp är ju självklart favoriter men jag tror att det som främst kommer göra att vi blir klara för festen är att vi har jas bästa målvakt i Erik Lennheimer. Har han en riktigt bra dag så har vi en bra chans att vinna matchen. Våran defensiv är även väldigt bra. Jag tror att vi snittade ungefär 2.3 mål i insläppta mål under gruppspelet. Vi offrar oss mycket för varandra och blir en huvudnyckel för att vi ska vinna matchen.

Fabian:  Vi har tre bra femmor och vi har många som har varit med i tuffa slutspelsmatcher förr, vilket gör att vi har erfarenhet av liknade matcher. Dessutom har vi ett bra försvar som alltid jobbar stenhårt. Men det är jätteviktigt att alla gör sitt yttersta för att vi skall vinna denna match.

Vilka övriga tre lag tror ni kommer stå klara för ”Festen” efter kvartsfinalerna?

Jacob: Linköping, Lindås och Farsta tror jag kniper platserna.

Fabian: Jag tror Jönköping, Farsta och Linköping.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar