JAS-bloggen
After game

Anton Lundgren kommenterar onsdagens vinst!

Som bekant så tog sig Farsta vidare till kvartsfinal i onsdags, via 2-3 vinst mot Skälby på bortaplan.

Anton Lundgren säger såhär om vinsten:

Det var en jämn match i 60 minuter där vi i Farsta fick försvara samtidigt Skälby hade mycket boll. Vi visste sedan tidigare att Skälby var ett spelskickligt lag, som tycker om att hålla boll. Matchen började med att vi gör 1-0 efter 12 minuter. Sedan så kan man väl säga att Skälby tog över matchen helt, spelmässigt. Vi har inte mycket boll men kommer på några farliga kontringar. Andra perioden är en väldigt fysisk period där Skälby har väldigt mycket boll. Helt ärligt så förtjänade de kvitteringen i mitten av andra, trots att vi skulle kunna fått in ett par bollar på våra kontringar. Skälby gör 2-1 efter 5 minuter in i tredje perioden. Efter det backar de hem lite och försöker hålla i bollen så mycket som möjligt, vilket jag tror gav oss ännu mer energi. Vi gör 2-2 på en snabb kontring efter 12 minuter, och efter det så var det bara att gå för minst ett mål till. Vi vet att vi är riktigt starka defensivt, så vi visste att Skälby skulle få jobba riktigt hårt för att peta in en till boll. 19.15 gör vi 3-2 på ett frislag i deras hörn. Skälby har något farligt skott efter 3-2 målet men med Anton Törngren i målet på andra sidan så är det inte enkelt att göra mål!

Riktigt skönt att gå vidare till kvartsfinal! De som såg matchen tror jag nog inte tycker att vi förtjänade vinsten, men jag tror att vi vinner för att vi är ett riktigt starkt lag. Vi kallar oss för ”småsvartakrigare” och det tycker jag sammanfattar vår insats ganska precist. Vi krigar på i 60 minuter som en enhet och det visade sig vara lönsamt. Innan matchen sa tränarna att vi skulle vara som maskiner, att vi skulle fortsätta jobba i 60 minuter oavsett vad som händer i matchen, och det var precis de vi gjorde också.

Nu är det bara att ladda om till nästa match mot Runsten, som vi egentligen inte vet något om, då vi aldrig stött på varandra förut.

Passar på att ge Farsta en stor eloge som såg till att matchen mot Skälby kunde ses via nätet, en matcha som jag personligen missade dock. Bra jobb!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar