JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar kvartsfinalerna

Tippningen under åttondelsfinalerna från egen sida var ju under all kritik, dock visar det vad som kan hända i JAS, en stor del av charmen med juniorinnebandyn. Gör ett nytt försök, lasta inga pengar på tipsen bara, med tanke på tidigare utfall.

Linköping IBK Ungdom – Huddinge IBS 6-4

Huddinge har redan nu motbevisat mig i åttondelsfinalerna, då jag tippade emot dom, men att slå RIG är en otrolig styrka. Nu ställs man mot en annan favorit, kanske den största av de alla. Linköping som i sin åttondelsfinal slog Nykvarn, också ett starkt lag. Kan Huddinge överraska igen? Pressen ligger på Linköping, som ska vara favoriter. Tror Lanvers kedja fortsätter producera. Enligt rapporter ska Strandberg vara otroligt underskattad i Huddinge, vilket kanske speglar hela bilden på laget? Härlig fight!

Lindås IBK – Jönköpings IK 4-7

Lindås får återigen hemmaplan efter äventyret i Göteborg som slutade med straffseger. Jönköping förtog sig inte alltför mycket hemma mot Hagfors, även om matchen i sig var jämn under långa stunder. Rasmus Simmerborn tillbaka i Jönköping, bidrar med spets och kan avlasta Birging på ett bra sätt. Lindås känns starka på hemmaplan, samt att man fått in en bra känsla i truppen, men Jönköpings två förstakedja ska vara tunga och starka, det borde räcka till seger. Jämn match, sista två i tom bur!
Partille IBS – Åstorp/Kvidinge 3-5

Partille besegrade ”mitt” Lockerud i åttondelsfinalerna, efter en riktigt stark sista period samt ett tidigt avgörande i sudden. Saknade i den matchen Kalle Bylund, en av lagets bästa, som kommer behövas i den här matchen. Otroligt duktig målvakt i Lennheimer samt en hel del underskattade spelare i form av Holm och Främberg bland annat. Matchade hårt på sina spelare, något som jag tror Åstorp kan dra nytta av om man höjer tempot. Moberg och Hansson fortsätter leverera och löser en seger för sitt Åstorp.

IBK Runsten – Farsta IBK 5-4 SD

Två lag som jag tippade mot i respektive åttondelsfinal, två lag som inte tillhör de mest namnkunniga och som man har sämre koll på. Runsten gjorde det starkt att slå Dalen med endast 10 utespelare, men Farstas insats mot Skälby är minst lika imponerande. Har en duktig målvakt i form av Törngren som kan svara skillnad mellan vinst och förlust. Tränare Asp önskade Skälby, nu blir det Farsta, kanske ett något mer okänt motstånd? Utgången känns omöjligt att tippa, tror på kryss och att Adam Andersson sin vana trogen avgör i sudden!

//Rasmus


JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar