JAS-bloggen
After game

Kommentarer från Dalen – Runsten

Runsten blev under gårdagen sjätte lag att avancera till kvartsfinalerna, efter en stark seger på bortaplan mot Dalen. Även från den matchen har vi ett par korta kommentarer.

Felix Pihlajamaa, Dalen

De var en väldigt jämn med två väldigt jämna där jag tycker vi i dalen hade det större spelövertaget och det kändes som att vi hela tiden var vassare tyvärr åkte vi på ett oturligt mål i vårt eget powerplay 19:59 i andra perioden då ledde vi ändå med 4-3 men det kändes som runsten fick mer energi efter det och de kom ut i tredje och gjorde snabbt 3 mål och det kändes inte som att vi riktigt kom upp i den nivån vi visste att vi kunde.

Andreas Asp, tränare Runsten:

Jag vill först och främst tacka för äran att få skriva ett inlägg och samtidigt lyfta på hatten för de intresse Rasmus Larsson ensam (?) bygger upp för Juniorallsvenskan i innebandysverige, stor eloge.

Matchen:
Dalen inleder matchen bäst, får utdelning på sitt första avslut men vi lyckas både kvittera och gå förbi till 1-2 innan dalen året kopplar grepp om matchen och går till vila med 3-2 ledning.
I andra perioden pressar dalen lite hårdare med sin högerstyrning vilket dom gör på ett föredömligt sätt vilket gör vi slarvar i många lägen, ett av dessa slarv leder även till ett mål till 4-2, sedan kommer dalen i ett friläge och de är oerhört nära 5-2 men istället räddar våran supermålvakt Patrik Bylund det. Strax innan pausvila får dalen ett powerplay vilket ger dom chansen att utöka till 5-2 men istället lyckas Fredrik Björkman sno åt sig bollen och reducera till 4-3 1 sekund innan pausvila.
Inför tredje ger vi tydliga riktlinjer om hur vi vill lösa deras högerstyrning samtidigt som vi känner att vi har relativt bra koll på dom i defensiven.
Och vilken tredje period vi gör… Vi monterar ner dalen totalt och straffar dom hårt med våra kontringar, vi stänger igen i boxplay och spelar en ruggigt föredömlig innebandy.
Vi rycker ifrån till både 4-6 och 5-7 men dalen lyckas reducera till 6-7 efter ha tagit ut keepern men närmare än så kommer dom inte.
Värt att notera är att vi endast var 10 utespelare pga sjukdomar och 8 av dessa spelade dagen innan H1 match, grabbarna visar en enorm vilja och uppoffrande för varandra vilket leder till denna seger.

Fortsättningen:
Vi kommer nu ställas mot Farsta eller Skälby. Personligen tror och hoppas jag på Skälby. Vi mötte dom i semifinal i Storvreta cup där resultatet blev 3-2 till dom efter att dom efter 3 minuter in i matchen hade en 3-0 ledning. Jag känner vi har bra koll på dom samtidigt som vi känner en oerhörd revanschlust efter Storvreta cup.
Vi är väl om man tittar i bloggar, tippningar osv inte tippade att ta oss varken till kvartsfinal eller innebandyfesten, men spelar vi som idag finns alla möjligheter.
10 av våra spelare spelar och tränar i division 1 vilket gett dom en oerhörd utveckling denna säsong samtidigt som man ska komma ihåg att detta lag gått långt i newbody förut, vunnit Buster cup utan att släppa in ett enda mål, haft 13 spelare med i Gästrikelaget p-17.
Med andra ord, räkna inte ut oss än.

Mvh Andreas Asp, tränare IBK Runsten.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar