JAS-bloggen
After game

Andreas Edström kommenterar Lindås avancemang

Som bekant stod Lindås för en stark vändning igår när man från 6-2 underläge reste sig till 6-6 för att sedan segra på straffar mot Helsingborg. Därmed är man klara för kvartsfinal, där man kommer ställas mot JIK. Burväktarn, Andreas Edström har svarat på ett par frågor om gårdagens match.

En otroligt tung seger i åttondelsfinalen efter en fenomenal vändning. Om vi bortser från ”bragden” via själva vändningen, hur tycker du ni genomför matchen?

Jag tycker vi spelar väldigt bra de första minuterna i första perioden, men när vi får det första målet så ställer vi in skorna nästan, det känns som om vi redan vunnit vilket Helsingborg utnyttjar bra och tar vara på våra individuella misstag. Det känns under hela matchens gång att vi var det bättre laget men det visades inte på tavlan. Vi förde spelet under hela matchen och jag var aldrig riktigt nervös, jag vet att vi har ett sånt gött go i laget och alla ställer upp för varandra så jag visste nästan att vi skulle ta igen! Oskar bao Falk dominerade idag och sätter 6-5 och 6-6. När vi får in 6-6 känns det klart, jag är het och igång, vi skapar chans efter chans men får tyvärr inte in bollen. När det kommer till straffarna så var jag inte nervös alls, jag hade bra koll på hur dom brukar göra och de gjorde exakt vad jag ville de skulle göra!

Även i förra matchen mot Göteborg hamnade ni i underläge som ni lyckades vända. Vad kommer det sig att ni alltid hamnar i underläge?

Det hade varit sjukt gött att leda efter första perioden i en JAS match men det känns som om vi inte är med från start i matcherna men när vi ligger under förstår vi att det är vinna eller försvinna och börjar verkligen spela som vi kan.

Att kunna vända underläge är bevis på en otrolig styrka, vad är det som gör att just ni är såpass bra i de lägena?

Det är som jag sa på förra frågan, eftersom vi är så bra kompisar vill alla kämpa för varandra. Våra 97or vet att det är 96ornas sista år och vill hjälpa oss att förverkliga drömmen om att komma till innebandyfesten. När Joel ”baoel” Ärlig börjar göra sina drömdragningar och Anton ”den biggest” Harrie börjar kötta och jag tar tag i mig själv och börjar dominera så är det omöjligt att göra mål ;).

Som målvakt har du en otrolig viktig roll, vad tycker du om dina insatser i de två första slutspelsmatcherna, matcher där du fått mycket beröm?

Ja som målvakt har man en väldigt utsatt position, det märks direkt om man tabbar sig. Jag älskar att spela viktiga stormatcher där det är vinna eller försvinna som gäller. Jag brukar inte bli så nervös inför matcher och när det är mycket publik vill jag dominera vilket jag har gjort under slutspelet;) det har gått över förväntan i slutspelet för min del vilket känns väldigt skönt, jag är i form vilket inte kunde kommit lägligare!

Sett till den här matchen, vem i laget tycker du sticker ut?

I den här matchen är det absolut Oskar ”Bao” Falk och axel Lindskog! De kämpade som djur och tog oss till seger idag! Och självklar jag förstås;).

”Sönderbänkad i Lindås” lyder din twitterprofil, självklart med glimten i ögat, men du gör din sista JAS-säsong nu. Hur ser du på framtiden?

Haha ja Twitterprofilen är mer som ett skämt när jag satt bänk i allsvenskan. Nu kör jag fullt i JAS och div 2 och det känns bra. Min framtid beror på hur läget ser ut i a-laget nästa säsong, jag tillhör ju dom men har inte riktigt den rutinen som behövs i allsvenskan än! Förhoppningsvis har det ändrats till nästa säsong. Just nu har jag inga andra planer än att spela kvar i Lindås nästa säsong! Jag har inte tänkt så mycket mer på framtiden, jag satsar allt på denna säsongen och får se efter vad som händer men det är absolut Lindås jag vill spela i.

För oss som inte fick uppleva matchen och efterspelet på plats. Joakim Janssons kunskaper när det kommer till champagne, hur skulle du beskriva dom? 🙂

Haha ja Jansson snackar väldigt mycket om champagne och att vaska men när det kommer till krita har han ingen aning hur man gör mer än att köpa dem! Ett citat av Jansson när han missar straffen idag och målvakten hetsar lite och säger i princip att han är dålig: ”kom tillbaka när du har råd med en dompa” (dom perignon)’.

I kvartsfinalen väntar JIK, vad tror du om den matchen ovh vad vet du om JIK som lag?

JIK är ett väldigt bra lag som vi märkte i Gothia när vi mötte dem i kvarten. De är svårslagna men även utan våra 97or tog vi dem på straffar efter slutsiffrorna 3-3. Jag vet inte så mycket mer än det jag såg under Gothia men de är ett sjukt duktigt innebandylag. På hemmaplan med fullt lag borde vi ta dem om vi går in helhjärtat och kämpar som aldrig förr. Detta är utan tvekan den tuffaste slutspelsmatchen så vi måste verkligen vara på tå från början! De må ha en u19 spelare men inte ett sånt sammansvetsat lag som vi har.

Vi tackar Andreas för svaren, hoppas ni själva kan läsa dom med glimten i ögat, precis som de är skrivna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar