JAS-bloggen
After game

Kommentarer och sammanfattning från JIK – Hagfors

Ytterligare ett lag blev klart för kvartsfinal under gårdagen, Jönköping slog Hagfors med 9-4 tillslut i en sevärd match. Matchen livesändes och för oss som såg den så kan de flesta säkerligen instämma om det var ett bra arrangemang där de båda kommentatorerna skötte sig ypperligt.

Sammanfattning:

Båda lagen valde att inleda på två kedjor, Hagfors dock med en avlastningskedja som man använde sig av med jämna mellanrum. En pigg inledning från Hagfors som tidigt kunde göra 0-1 när just tredjekedjan vinner boll högt och Tobias Nilsson nätar. Kort därefter kommer 0-2 när Jon Åkerlund står bra placerad framför målet, likt han gjorde under hela matchen och slår in en retur på Isak Wessmans skott. Redan då väljer JIK att gå ner på tre backar, vilket resulterar i extremt mycket speltid på framförallt Joel Birging som även spelade powerplay och hela boxplay.

Jönköping börjar halvvägs in i perioden vakna till, Rasmus Simmerborn drar in reduceringen från vänsterkanten och JIK redan sedan ut ett boxplay på ett riktigt bra sätt när Eidstedt sitter utvisad. Nästa powerplay tillfaller JIK, även en utvisning som Dennis Svensson bränner efter ett försök till lång dragning. Powerplayet skapar ett par bra chanser, men Emil Persson gör det bra i Hagforsmålet.

Svensson skulle dock ta revansch på sig när han kort efter powerplayet trycker in kvitteringen från en position till höger i offensiv zon. Jönköping fortsätter ha mycket boll i slutet av perioden, men Hagfors kan stå pall.

Den andra perioden rivstartas, Jönköping gör 3-2 på en omställning genom Adam Hjalmarsson, men i bytet efter är det kvitterat när Jon Åkerlund återigen står placerad framför offensiv kasse och styr in Axel Jacobssons skott. JIK skulle sedan visa upp skytte i världklass, först hittar Birging fram till Åkerblom i vänsterfickan som via ett direktskott trycker in ledningen. 5-3 ser i princip likadant ut, enda skillnad är att det är Johan Lazar som dunkar in avslutet. Vid 6-3 så visar Hjalmarssons klass när han vänder bort sin bevakare på högerkanten innan han släpper ut den till Lazar som på nytt står för ett klassavslut.

Hagfors tar time-out, coachduon Andersson/Pontusson ändrar om radikalt, centrar och forwards hamnar på backplatserna, ett offensivare försvarsspel beordras och man lyckas få till en reducering efter ett fruktansvärt snyggt anfall som Daniel Brokvist drar upp, Brokvist är sedan den som lirar fram Wessman som avslutar, för er som inte sett målet, se det! Innan periodens slut gör Eidstedt 7-4 och det känns som att Jönköping har bra koll på matchen, då man fortsatt spelar på två kedjor med otroligt bra kvalité.

Sista perioden innehåller flertalet härliga sekvenser, målvakts plockas vid flertalet olika tillfällen från Hagfors sida, vid numerärt underläge bland annat, men det är JIK som gör målen, Dennis Svensson gör sitt andra i matchen till 8-4, utvisningar för båda lagen faller, men ingen utdelning. Otto Weidman får chansen att ta JIK:s andra straff, en straff som Persson återigen räddar och är en av matchens bästa spelare för sitt Hagfors. Dennis Svensson avslutar målskyttet i matchen via sitt tredje mål och gör 9-4. Jönköping vinner välförtjänt, men Hagfors står upp bra under långa stunder.

Som Niclas Andersson själv sa i intervjun efter. ” Vi har tio minuter vardera i första perioden, men en dipp i andra perioden för vår egen del ställer till det lite. Vi har tillräckligt många chanser för att skapa mer nerv i den här matchen”. Ungefär något sådant lät det, en analys som man bara kan stämma in på.

Adam Hjalmarsson, Jönköping :

Äntligen hade dagen kommit när vi för andra året i rad skulle spela en slutspelsmatch mot Hagfors. Det är mycket nerver som finns i början av matchen, vilket leder till att ett ettrigt Hagfors tar en tidig 2-0 ledning. Vi växer oss in i matchen och tar över mer och mer och får in både reducering och kvittering innan paus. I andra börjar det tvärtom och vi får ett tidigt mål och att dem sedan kvitterar. Matchen står och väger lite innan det släpper för oss och vi får in 3 bollar till och efter det släpper vi aldrig riktigt in dem igen. De börjar pressa högt men de flesta gångerna tycker jag att vi löser deras press på ett lugnt och fint sätt. När vi sedan gör 8-4 10 minuter in 3 perioden känns det ganska avgjort, då matchen stått utan särskilt många chanser en längre tid. Till slut sätter Dennis 9-4 i öppen kasse och segern är ett faktum. Vår insats är okej, men ska vi kunna ta oss riktigt långt måste vi minimera våra individuella misstag något. Tack Hagfors för en väl genomförd match.

Erik Toivanen, Hagfors :

Jag tycker vi kommer ut i första perioden med riktigt bra energi och kan ta ledningen med 0-2 helt välförtjänt. Därefter lyckas de reducera snabbt och får en kort stund senare även ett PP. De får till ett bra tryck och vi får ingen tid att byta. Det utnyttjar dem genast och kvitterar när vi blivit fulltaligt. Men den första perioden är vi med och följer gameplan riktigt bra. I den andra tar JIK över och både skapar lägen och utnyttjar våra misstag, främst den första halvan. Det är här vi dippar och får börja jobba i motvind resten av matchen. I tredje går vi ändå ut och försöker ge det en ordentlig chans men de gör det bra och är mycket bollskickliga och svåra att komma åt. Vi skapar ändå en del när vi börjar spela lite desperat vi är aldrig riktigt nära och JIK kan göra något mål till och vinner helt välförtjänt. Dem är helt enkelt bättre än oss i den här matchen och får oss är det bara att bryta ihop och komma igen som gäller.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar