JAS-bloggen
After game

Kommentarer från Huddinge – RIG

Gårdagens andra match spelades mellan Huddinge – RIG, ”brödramatchen” mellan bröderna Brobys, samt en hemvändare i form av Filip Björk som har ett förflutet i Huddinge. Huddinge gick segrandes ur matchen och såhär lyder kommentarerna i efterhand.

Marcus Broby, Huddinge :

Dagen med stort D hade äntligen kommit. Åttondelsfinal på hemmaplan mot Rig Umeå.

Matchen startar i ett högt tempo, mycket adrenalin som ville ut ur kropparna. En häftig inledning av matchen. Efter 8 blanka minuter tilldelas vi en straff som ger oss ledningen, alltid skönt att sätta första bollen. Rig kvitterar till 1-1 genom ett bra skott från backplats. Vi får senare i första perioden chansen att återta ledning i powerplay, vilket vi också gör. 2-1 till oss inför andra. I andra perioden kommer vi ut lite på hälarna, vi är inte riktigt med från start vilket Rig utnyttjar och får oss i gungning ett tag. Men de lyckas inte få in någon boll. Istället sätter vi påpassligt 3-1 på ett frislag. 4-1 kommer också genom en fin spelvändning, i och med detta tar Rig timeout. Vi åker på en tveksam utvisning för (hårt spel), tiden 10.48. Rig tar väl vara på chansen och Viktor Edberg sätter distinkt dit 4-2. Slut på andra. Tredje börjar på ett fanatiskt sätt för oss, Daniel Strandberg tekar framåt, gör sin första gubbe på ett fint sätt för att sedan hänga dit 5-2 lågt i borte redan efter 4 spelade sekunder, grymt skönt. Dryga 4 minuter senare var det dags igen, vi sätter 6-2 via ett friläge i nättaket. Där känns det som att matchen är avgjord. Luften gick lite ur Rigarna, och vi får bara en massa energi hela tiden. Matchen slutar 8-6 då Rig fick en liten forcering i slutet med 3 snabba mål på 2 minuter, lite onödigt av oss. Men jag tycker ändå aldrig det blir så nervöst.

Jag tycker att vi är disciplinerade över hela banan hela matchen och tar vara på chanserna vi får. Vi spelade med en glädje vilket vi ofta vinner på i längden, en riktig laginsats. Sen kan jag inte motstå att berömma två herrar i vårt lag som gör det riktigt bra. Fredrik Stach vinner sin match vilket bidrar till en trygghet i försvaret. Sen har vi vår egen pansarvagn även lagkapten, Daniel Strandberg. Ostoppbar i tredje och gör nästan lite som han vill, vilken kille. Vi tackar därmed Rig för en välspelad och roligt fight.

Tobias Sikström, RIG Umeå :

Vi pratade inför matchen att vi inte skulle vara nöjda över seger mot Sirius utan att vi var tvungna göra samma hårda jobb för att ha samma bra försvarsspel. Vi visste att Huddinge var ett väldigt bra lag och att vi var tvungna att komma upp i en hög nivå för att vinna. Matchen börjar i en väldig hög fart men det kändes som om vi inte riktigt är med i skallarna. När vi vinner boll så stressar vi upp oss i stället för att ta det lugnt och börja bygga vårt spel. Huddinge står ganska lågt i sitt försvarsspel men vi lyckas ändå inte få ner bollen dit vi vill utan får ta mycket avslut från backarna. Det blir väldigt mycket 50/50 situationer där Huddinge är hetare och vinner därför de flesta. Det har några skickliga spelare som lyckas komma igenom lite väl enkelt ibland. Det är så det skapar många av sina lägen och det är även så straffen där 1-0 målet kommer, de vinner 2-3 50/50 situationer och sedan är det friläge. Matchen är väldigt jämn men Huddinge känns om sagt lite hetare och sätter sina lägen när de får dem. Huddinge får in några snabba enkla mål och drar ifrån och vi lyckas aldrig riktigt komma nära efter det. Vi gör 3 snabba i slutminuterna och putsar siffrorna något. Vi förlorar mot ett bra Huddinge men vi kommer inte upp i den nivån vi kan. Det känns väldigt tungt och vi är självklart väldigt besvikna då vårt mål var att gå hela vägen. Vi visste att när vi är som bäst så är det inte många lag som kan vinna över oss. Därför känns det extra tungt.

Francisco Haraldsson, neutral åskådare, tränare för Jönköpings IK :

Matchen mellan Huddinge och – Rig Umeå var på förhand väl tippad till RIG. Men en fullsatt hemmaplan och en äldre variant av Broby skulle bryta ned all förhands snack. Matchen börjar ganska slavigt från bägge hållen och lite åttondelsnerver finner sig hos bägge lagen. RIG styr mer eller mindre hela matchen men Huddinge är effektiva och får otroligt många psykoligsika mål. Matchen lirare i Huddinge, Simon Götz och i RIG, Ludwig Svensson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar