JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med John/Jansson inför åttondelsfinalen mellan Helsingborg-Lindås!

Igår inleddes slutspelet där två lag såg till att bli klara för kvartsfinalerna. Ytterligare ovissa matcher ska spelas, Helsingborg – Lindås är en av dem. Robin John från Helsingborg och Joakim Jansson från Lindås försöker räta ut lite frågetecken inför matchen.

Dags för åttondel, ni har tagit olika vägar dit, gruppseger för Helsingborg, samt en extra runda för Lindås mot IBF Göteborg Fördelar/nackdelar med er egen väg till åttondelen?

Robin: Tycker att de finns fördelar med båda vägarna. Klart fördel att ha gått rakt igenom hela gruppspelet och vinna allt, höjer lagmoralen och självförtroendet väldigt mycket inför slutspelet. Men Lindås har redan tagit en match i slutspelet vilket jag tror höjer dom minst lika mycket. Så jag tycker inte att det finns någon väg som är bättre än någon annan.

Joakim: Jag ser egentligen inga nackdelar med att få spela en extra runda. Jag tror att den matchen har stärkt oss mer som lag, vilket är positivt. Vi har fått vila i två veckor nu och det är inget som kommer att påverka oss.

Man hör många som diskuterar fördelen av hemmaplan och en del tycker att hemmaplan är att föredra oavsett motstånd. Hur värderar man t.ex.hemmaplan gentemot en tuffare lottning?

Robin: Personligen tycker jag alltid att hemmaplan är bäst. Man är säker och trygg i sin egna Borg så att säga.

Joakim: Hemmaplan är en enorm fördel i viktiga och täta matcher då man får en större del av publiken bakom sig och man blir extra taggad. Särskilt när vänner kommer och tittar vilket gör det extra roligt och spänt. Dock är bortaplan minst lika kul, då det såklart inte är lika spänt. Hemmaplan är att föredra men bortaplan går minst lika bra.

Vad tror ni att det är just i ert eget lag och spel som kommer göra att ni tar er vidare?

Robin: Skulle vi stå som segrare är det för att hela vårt lag har gjort det för oss, det har varit vår styrka igenom hela JAS serien och säsongen överlag. En extrem laginsats är det som för oss vidare.

Joakim: Det skulle i så fall vara vår otroligt bra lagsammanhållning där vi jobbar för varandra i alla lägen. Men även vårt försvarspel som vi visade i slutet mot IBF Gbg matchen samt vårt målvaktsspel där Andreas Edström har dominerat den senaste tiden.

Jämfört med seniorinnebandyn så spelas juniorinnebandyn oftast på en annat sätt. Vi har senaste åren sett prov på flera framgångsrika juniorlag, Örebro, Mullsjö och Jönköping för att nämna några. Hur anser ni att ett ”optimalt” juniorlag spelar som alltid har chans att nå guld?

Robin: Med en bred trupp, högt tempo och en jäkla hög inställning att vinna.

Joakim: Ett moget spel, rakt, distinkt och mycket skott.

En eventuellt matchbild, hur tror ni den kommer se ut?

Robin: Jag har aldrig själv spelat mot Lindås överhuvudtaget. Men jag skulle kunna gissa på att matchen blir jämn och att det laget som vinner mest närkamper vinner matchen.

Joakim: Jag tror att det kommer att bli en jämn matchbild där spelövertaget kommer att variera mellan lagen sinsemellan. Det kommer att bli en otroligt rolig match att spela.

Om ni skulle få förändra en sak med JAS, vad skulle det bli?

Robin: Det är svårt att förändra något när man bara har vunnit i år då är liksom allting perfekt. Men en sak som skulle varit väldigt spännande är dubbelmöte i slutspelet fram till festen.

Joakim: Jag vet faktiskt inte, är väldigt nöjd hittills. JAS är det roligaste att spela i junior sammanhang och det är det man satsar på.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar